modulis park

În afară de oportunitățile turistice și de cele din IT, Brașovul mai este cunoscut pentru oportunitățile din sfera logistică. Zona industrială din jurul dar și din cadrul municipiului s-a dezvoltat consistent în ultimii ani, astăzi fiind disponibile la scară largă hale de închiriat în Brașov, alte hale moderne fiind în curs de realizare.

Brașovul și evoluțiile tehnologice din logistică

Atât business-urile locale, din oraș sau din județul Brașov, cât și cele din țară cu acoperire națională sau măcar regională, își satisfac necesarul logistic prin apelarea la depozitele de închiriat din Brașov, destul de bine administrate și poziționate.

Pentru firmele brașovene, a închiria aici astfel de spații este o acțiune firească, însă pentru cele din restul țării, poziționarea geografică este marele avantaj: în centrul țării, la intersecția a trei regiuni istorice întinse ale țării.

Doar că o dezvoltare sustenabilă se face în acord cu evoluțiile tehnologice. Materialele de construcții se îmbunătățesc cu timpul, standardele europene cresc, iar administrarea parcurilor industriale începe să se întâmple altfel. În plus, caracterul ecologic este din ce în ce mai important, în timp ce consumul energetic trebuie redus și raportat din ce în ce mai mult la energia verde.

Sunt motive pentru care vechile hale devin insuficiente, deși sunt reabilitate sau renovate. Însăși structura lor face dificilă asigurarea de facilități și lucruri precum autonomie energetică. Din fericire, se construiesc noi depozite pentru închiriat în Brașov, cu accent pe structură și dotări moderne, cu focus pe tehnologie.

Vor fi disponibile astfel de hale de închiriat în Brașov

Acum foarte puțin timp, autoritățile locale competente au emis autorizație de construcție pentru ceea ce va fi parcul industrial Modulis, un nou proiect al dezvoltatorului Qualis Properties, companie care a participat deja la revigorarea pieței imobiliare din Brașov.

Acest proiect de construire a unor noi hale de închiriat în Brașov are un concept bazat pe tehnologie: materiale noi de construcție, sisteme de optimizare a proceselor și a administrării, panouri solare pentru asigurarea necesarului energetic, un hub fast-charge pentru mașinile electrice și hibride ale tuturor celor care vor parca acolo și multe altele.

Companiile se pot bucura de un cadru optimizat pentru activitatea de producție sau pentru depozitare. Brașovul continuă să surprindă plăcut prin ofertele sale logistice, iar faptul că Modulis va funcționa în interiorul orașului, dar în apropierea Șoselei de Centură, implică un acces facil pedestrian și rutier.

Ca un joc de cuvinte, la facilitățile atribuite viitoarelor hale de aici se poate adăuga și accesul facil la acestea, atât din oraș cât și din afara lui. Modulis va fi un plus pentru Brașov în speța provocărilor de ordin logistic. Lanțurile de aprovizionare și capacitățile industriale devin din ce în ce mai solide, mai consolidate.

Cine caută depozite de închiriat în Brașov știe acum că va găsi oportunități de dezvoltare. Cine le caută în altă parte ar face bine să își aplece atenția asupra acestui oraș, din ce în ce mai vizibil și mai lăudat în plan național și – să nu uităm – poziționat strategic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here