Fostul prim-ministru David Cameron l-a criticat dur pe actualul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, în memoriile sale, menţionând că acesta este un minicinos care a susţinut ideea de Brexit doar pentru a-şi lansa cariera politică, relatează The Guardian.


Imaginea articolului David Cameron îl critică dur pe Boris Johnson: Un minicinos care a susţinut ideea de Brexit doar pentru a-şi lansa cariera politică

David Cameron îl critică dur pe Boris Johnson: Un minicinos care a susţinut ideea de Brexit doar pentru a-şi lansa cariera politică

Fostul premier a criticat mai mulţi oficiali britanici, precum Michael Gove, despre care Cameron spune că „singura sa calitate este faptul că nu este loial” sau Priti Patel, actualul ministru de Interne.

În paragrafele publicate duminică din viitoarea sa carte, „For the record”, David Cameron a descris şi criticat activitatea mai multor oficiali de stat britanici şi modul în care aceştia au acţionat în ultimii ani, în contextul Brexit.

David Cameron a comparat campania „rasistă” din anul 2016 cu o campanie a Partidului Conservator din anul 1964.

Cameron l-a acuzat pe Johnson că şi-a construit campania prin concentrarea pe Turcia şi posibila sa aderare la Uniunea Europeană.

„Nu mi-a luat mult să descopăr obsesia celor care doreau ieşirea din UE. De ce să te concentrezi pe o ţară care nu este membru UE?”, scrie David Cameron în cartea sa.

„Răspunsul era că Turcia este ţară musulmană, care ridica temeri legate de islamism, imigraţie şi transformarea comunităţilor. Era evident. Ar fi putut să spună direct: Dacă doriţi un vecin musulman, votaţi să rămânem în UE”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here