Preşedintele delegaÅ£iei franceze din grupul de dreapta PPE în Parlamentul European, François-Xavier Bellamy, a ameninÅ£at marÅ£i că va bloca numirea candidaÅ£ilor în viitoarea Comisie Europeană care fac „obiectul unor anchete judiciare”, acuzând decizia de luni a Comisiei Juridice de a-l respinge pe candidatul Ungariei.

„Decizia de a-l exclude pe colegul nostru ungar din Comisia Europeană nu este motivată decât de considerente politicianiste şi ideologice”, a declarat el pentru AFP.

Citește și: Dezastru pentru Opoziție! Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, dinamitată! (surse)

În opinia sa, este vorba „de o gravă deturnare a misiunii pe care trebuie să o asigure Comisia de Afaceri Juridice”, informează agerpres.ro.

Comisia JURI este însărcinată cu analizarea declaraţiilor de interese ale candidaţilor la posturile de comisari europeni şi a respins propunerea Ungariei, Laszlo Trocsanyi, şi propunerea României, social-democrata Rovana Plumb.

Citește și: EXCLUSIV Manipulare grosolană a lui Andrei Caramitru! Cine apare, în realitate, în ‘dovada’ prezentată de USR-ist

„Este în afara discuÅ£iei ca noi să acceptăm acum o dublă măsură, care ar fi de neînÅ£eles pentru opinia publică”, a afirmat eurodeputatul conservator francez.

„Dacă un coleg care nu a făcut niciodată obiectul vreunei proceduri judiciare este astfel blocat, cum putem lăsa să fie aprobaÅ£i candidaÅ£i care au fost condamnaÅ£i în trecut sau care fac în prezent obiectul unor anchete judiciare?”, s-a întrebat el.

Citește și: Cutremur după solicitarea lui Klaus Iohannis! Cine va fi executat

Printre comisarii propuşi care fac obiectul unor anchete se numără şi franÅ£uzoaica Sylvie Goulard (Grupul Renew Europe, liberal), care aspiră la portofoliul ‘PiaÅ£a Internă’.

Sylvie Goulard, care a fost pentru scurt timp ministrul Apărării în Franţa în 2017, este vizată de două anchete, una a justiţiei franceze, iar alta a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), într-un caz de angajări presupus fictive ale unor eurodeputaţi MoDem.

Citește și: Răsturnare de situație! Anunț de la vârful ANAF: Nu se mai duce la închisoare

Ea urmează să fie audiată miercuri după-masă de eurodeputaţii însărcinaţi cu validarea candidaturii sale.

Altă ţintă posibilă a afirmaţiilor lui Bellamy este socialistul spaniol Josep Borrell, propus pentru postul de şef al diplomaţiei europene, care a fost condamnat anul trecut la plata unei amenzi de 30.000 de euro pentru că s-a folosit ilegal de informaţii din interior, după ce a vândut în 2015 acţiunile de la o companie unde era membru al consiliului de administraţie cu puţin timp înainte ca aceasta să anunţe că este aproape de declararea falimentului.

Citește și: Dezastru pentru Opoziție! Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, dinamitată! (surse)

Audierea lui Borrell în comisia parlamentară competentă pentru portofoliul său este prevăzută la 7 octombrie.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here