(Preluare FLUX 24):

Curtea de Apel Brasov l-a achitat pe jurnalistul Dan Andronic dupa ce a constatat ca DNA l-a inculpat pentru ca e om de presa, scrie Lumea Justiției. Este vorba de dosarul cunoscut sub numele de Ferma Băneasa.

În acest caz Andronic a fost și reținut pentru 24 de ore.

Motivarea deciziei indică că introducerea in dosar a jurnalistului Dan Andronic s-a produs pentru ca, atentie, in unele discutii purtate de unii inculpati s-ar fi mentionat numele acestui, “ca fiind persoana prin intermediul carei vor controla presa”, dar si pentru ca si-a facut treaba de jurnalist si de consultant media.

Or, a retinut instanta, “publicarea unor articole in ziar ori oferirea de consultanta in domeniul relatiilor cu publicul” nu poate reprezenta o infractiune de complicitate la trafic de influenta, asa cum au dorit procurorii DNA Brasov sa acrediteze, Curtea dispunand in final achitarea lui Dan Andronic in baza art. 16 lit. b) CPP – “fapta nu este prevazuta de lege penala”.

Aceeasi situatie regasim in sentinta Curtii de Apel Brasov si in ceea ce-l priveste pe avocatul Robert Rosu, achitat in baza art. 16 lit. a) CPP – “fapta nu exista” pentru pretinsa infractiune de trafic de influenta. Cum bine ne amintim, DNA l-a acuzat pe Robert Rosu ca, exercitandu-si profesia de avocat, prin aceea ca a notificat institutii publice, a incheiat acte si imputerniciri, a redactat notificari si memorii, a participat la sedintele comisiilor de retrocedare si alte activitati specifice unui avocat, a avut un rol esential in “activitatea grupului” de obtinere a unor imobile din Padurea Snagov si Ferma Regala Baneasa.

Dupa ani de plimbat prin instante si audieri de martori, Curtea de Apel Brasov a constatat ca Robert Rosu “a desfasurat o activitate normala de avocat”, iar probele administrate in cursul urmaririi penale si in cursul cercetarii judecatoresti nu confirma sustinerile DNA conform carora acesta ar fi comis vreo fapta de pretindere ori de primire a unor bunuri in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa functionarii publici competenti.

Practic, atat avocatul Robert Rosu, cat si jurnalistul Dan Andronic au fost luati de DNA pentru ca si-au exercitat profesiile, din actele dosarului reiesind chiar ca fiecare dintre acestia s-a preocupat ca toate actele intocmite sa fie legale.

BUCURESTI – DNA – DIRECTIA NATIONALA ANTCORUPTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here