UNESCO i-ar cerut artistului plastic Stéphane Simon să acopere sexul unor nuduri din marmură expuse la sediul organizaţiei din Paris, pentru „a nu răni sensibilitatea publicului”, iar acesta a optat să facă acest lucru cu ajutorul unor piese de lenjerie intimă, potrivit Le Figaro.

Imaginea articolului Conducerea UNESCO, scandalizată de statuile-nud ale unor artişti. Sophie Coignard şi-a acoperit statuile cu lenjerie intimă „pentru a nu răni sensibilităţi”

Ziua Patrimoniului. Statuile-nud ale unor artişti scandalizează conducerea UNESCO. Artista Sophie Coignard şi-a acoperit statuile cu lenjerie intimă „pentru a nu răni sensibilităţi”

Într-un editorial semnat de Sophie Coignard în ediţia din 14 octombrie a publicaţiei franceze Le Point, aceasta a scris despre „surpriza dezagreabilă” rezervată vizitatorilor care au vizitat sediul UNESCO cu ocazia Zilelor Patrimoniului, pe 21 septembrie.

Două nuduri create de Stéphane Simon, parte a proiectului „In Memory of Me„, au fost îmbrăcate în lenjerie intimă, „pentru a nu răni sensibilitatea unor persoane”.

Informaţia a provocat indignare pe reţelele de socializare online, internauţii denunţând absurdul situaţiei.

Potrivit site-ului Libération CheckNews, totul ar fi pornit de la o neînţelegere între Stéphane Simon şi UNESCO.

A fost abordată chestiunea nudităţii statuilor”, a declarat artistul. „Înţeleg că poate deranja. Atunci am propus ca, de Zilele Patrimoniului, să stau în apropierea statuilor, cu un cearşaf şi, în funcţie de vizitatori, să acopăr sexul statuilor„, a mai povestit acesta.

 

 

 

Propunerea nu a fost înţeleasă de cei de la UNESCO. Potrivit lui Stéphane Simon, conducerea organizaţiei l-a rugat cu câteva zile înainte de eveniment să confirme că a prevăzut să acopere permanent sexul statuilor. Cu o zi înainte de sărbătoare, artistul, „consternat„, a propus să îşi îmbrace statuile cu piese de lenjerie intimă.

Contactaţi de presa franceză, reprezentanţii UNESCO au spus că „nu le-au impus nimic artiştilor”, recunoscând totodată că este vorba despre „o eroare„.

Dacă subiectul ne-ar fi fost adus în vedere, am fi putut să îi spunem artistului că putea, dacă dorea, să nu le pună lenjerie intimă”, potrivit reprezentanţilor directorului general al UNESCO, Audrey Azoulay.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here