Un bărbat din judeţul Dolj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea mai multor infracţiuni, după ce, miercuri, a fost prins în flagrant plasând bancnote false, potrivit Agerpres.

Potrivit IPJ Buzău, bărbat este cercetat pentru falsificare de monedă în formă continuată, punere în circulaţie de valori falsificate în formă continuată, înşelăciune în formă continuată şi deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori. 

Bărbatul de 44 de ani a fost prins în flagrant de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău pe raza municipiului Iaşi, imediat după ce plasase patru bancnote de 10 lei, susceptibile a fi contrafăcute. În urma controlului corporal, asupra bărbatului au mai fost găsite alte 140 de bancnote în cupiură de 10 lei şi 15 bancnote în cupiură de 50 lei. 

Sursa citată a mai informat că, ulterior, poliţiştii au efectuat patru percheziţii în locaţii frecventate de suspect, ocazie cu care au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, alte 1.200 bancnote contrafăcute în cupiuri de 10 şi 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente şi alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor.

Citește și: Situație REVOLTĂTOARE la Spitalul Județean de Urgență Pitești: Avort la lumina telefonului

„Pe parcursul documentării s-a stabilit că suspectul frecventa diferite locaÅ£ii din Å£ară, Cluj, Braşov, Sibiu şi Iaşi, locaÅ£ii care erau în general camere închiriate. De asemenea, poliÅ£iştii au stabilit că aparatura folosită pentru falsificarea de bancnotele era păstrată în Cluj, unde revenea periodic pentru a produce falsuri. Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către bănuit în aproape toate judeÅ£ele din Å£ară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenÅ£ia persoanelor care încasau banii”, au mai precizat reprezentanÅ£ii IPJ Buzău. 

Poliţiştii au mai stabilit că bărbatul este dat în urmărire naţională, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru mai multe infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu un prejudiciu important. 

„Doljeanul a fost prezentat Judecătoriei Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracÅ£iunilor de falsificare de monedă, punerea în circulaÅ£ie de valori falsificate, deÅ£inerea de instrumente în vederea falsificării şi înşelăciune, iar instanÅ£a de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai menÅ£ionat sursa citată. 

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al DirecÅ£iei OperaÅ£iuni Speciale – Inspectoratul General al PoliÅ£iei Române şi al poliÅ£iştilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Iaşi, Craiova, Cluj şi Braşov.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here