Adriana Lascu, cumnata fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, lucrează, începând cu anul trecut, pentru una dintre companiile conectate la cele mai grele contracte ale Transgaz şi Romgaz SA. Asta, în condiţiile în care unul dintre directorii Transgaz este chiar soţul Adrianei Lascu, Sergiu Lascu, fratele lui Kovesi.

Firma care îi plăteşte Adrianei Lascu venituri salariale, SC Sutech SRL, patronată de cunoscutul om de afaceri Gabriel Bucur, din Mediaş, a început să deruleze contracte cu Transgaz în 2017, ca o coincidenţă, în perioada în care soţia lui Sergiu Lascu a început să lucreze pentru această firmă. Până în prezent, SC Sutech SRL a încheiat cu această societate de stat contracte în valoare de aproximativ 27,4 milioane de lei. De altfel, firma lui Bucur a derulat, în ultimii 12 ani, contracte publice exclusiv cu Romgaz, de unde a încasat aproape 200 de milioane de lei.

CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL, fost ofiter DIPI Prahova, mana dreapta a procurorului Negulescu Mircea si-a folosit influenta pe langa lucratorii de politie din cadrul IPJ Prahova pentru ca acestia sa nu dispuna ori, dupa caz, sa nu ia masurile legale intr-un accident rutier in care a fost implicat tatal sau, Constantin Stefan, in cursul anului 2012, disjunse si declinate la Parchetul Judecatoriei Ploiesti, conform unei plangeri penala musamalizata de procurorii din Prahova.

CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL este consilierul lui Sergiu Lascu, fratele lui Kovesi, unul dintre directorii Transgaz.

Reamintim ca, una dintre uneltele procurorului “Portocala” este Constantin Sorin zis “Cireasa”, fratele lui CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL , fost lucrator la DIPI si ulterior mana dreapta a procurorului la DNA –ST Ploiesti.
La inceputul anului 2018, Constantin Sorin a spalat putina de la DNA ST Ploiesti pentru a nu fi prins in “morisca” penala cercetata in prezent de Secţia pentru investigarea magistraţilor din Parchetul General.
Astfel, Constantin Sorin s-a “transferat” in regim de urgenta la Serviciul Inmatriculari Auto din cadrul IPJ Prahova, unde a facut “purici” doar 3-4 luni de zile.
Pentru a isi pierde “urma” in fata anchetatorilor, Constantin Sorin s-a pensionat, in mod dubios, ilegal din punctul nostru de vedere, ajutat de sefi din DIPI.
Astfel, chiar daca nu indeplinea conditiile de varsta si vechime, Constantin Sorin a reusit sa se pensioneze in aprilie 2018 ca “urmare a reorganizarii DIPI, reorganizare care insa se finalizase pana la finele anului 2017.
Pentru cunoscatori facem precizarea ca ofiterul Constantin Sorin fusese detasat la DNA ST Ploiesti fiind trecut pe un stat de plata asa zis “M”, in care MAI nu mai era obligat sa ii pastreze postul iar in aprilie 2018 acesta s-a pensionat beneficiind ilegal de “precizarea” reorganizarii DIPI care se finalizase cu mult timp in urma.
Cum a fost posibila o astfel de pensionare ilegala?
Fratele lui Constantin Sorin este Constantin Aurel Razvan, “lucrator” la DIPI care s-a pensionat si acesta, tot in mod subit, dar legal.
De remarcat este faptul ca, fratii Constantin au fost utilizati de procurorul periculos pentru fabricarea de probe ilegale chiar impotriva impotriva procurorilor Aurelian Mihaila (procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la aceea data), Liviu Tudose (procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la aceea data) si/sau impotriva fostului sef al IPJ Prahova, Viorel Dosaru etc.
Interferenta DIPI si a SRI in aceste executari efectuate de procurorul “minune” Negulescu Mircea a fost devoalata de ziarul Incisiv de Prahova, de mai multe ori.

Ce este interesant in aceasta retea?

CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL, unul din ceir doi frati “minune”-uneltele procurorului Negulescu Mircea l-a rugat pe  Sergiu Lascu sa il angajeze pe procurorul Negulescu Mircea, chiar la Transgaz.Conform declaratiei sale in mediul intim (acesta s-a laudat ca este comsilierul fratelui lui Kovesi si ca a intervenit la acesta pentru angajarea lui Negulescu Mircea),

Momentan, fratele lui Kovesi a refuzat doar pana se asterne “praful” pe scandalul ce sta sa izbucneasca in legatura cu angajarea sotiei sale, Adriana Lascu, la SC Sutech SRL exact in perioada in care societatea in cauza a încheiat cu unitatea de stat contracte în valoare de aproximativ 27,4 milioane de lei.

Reamintim ca, fosta șefă DIICOT Alina Bica a declarat că Florian Coldea i-a spus să decline dosarul fratelui lui Kovesi de la DIICOT la DNA:

„Am simțit o ostilitate crescândă în ceea ce o privește pe doamna Kovesi. Lucrurile acestea s-au accentuat coroborate cu o lipsă de cooperare cu ceea ce a însemnat domnul Coldea (Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, n.r.) la SRI. M-am aflat prinsă în două focuri, pe de o parte doamna Kovesi, pe de alta domnul Coldea, urmare a refuzului meu de a cooperare în termenii doriți de dumnealui. Discuția s-a purtat la sediul general al SRI cu domnul Coldea. Acest dosar (dosarul care îl viza pe fratele lui Kovesi, n.r.), înainte de a îmi parveni cuprindeau niște aspecte ce țineau de mandate de siguranță națională. Da (în biroul lui Coldea n.r.), la o discuție operativă. Mi-a sugerat că ar trebui să verific competența DIICOT și să iau decizia de declinare a dosarului”…

Morala? Alina Bica arestata si fratele lui Kovesi zburda si acum pe banii publici.

Vom reveni. (Cristina T.).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here