„Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, cel mai vândut roman românesc de după Revoluţie, a fost achiziţionat pentru publicare de Penguin Random House, cel mai mare grup editorial din lume, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Penguin Random House a cumpărat drepturile de publicare ale volumului „Testamentul lui Abraham” după ce acesta fusese achiziţionat şi de editura înfiinţată de Umberto Eco şi Elisabeta Sgarbi, La Nave di Teseo. Cartea autorului român va avea, în afara ediţiei din Spania, mai multe tiraje independente în ţări din America de Sud, Mexic, Argentina, Columbia, Chile, Uruguay, unde, de altfel, şi „Biblia pierdută”, primul roman al lui Igor Bergler, a avut un mare succes.

Aceasta este pentru prima dată când un autor român este publicat de edituri atât de importante, în tiraje mari, potrivit comunicatului remis MEDIAFAX.

„Testamentul lui Abraham”, publicat la editura Litera în 2017, a depăşit în această primăvară cifra de vânzări a volumului „Biblia pierdută”, al aceluiaşi autor, şi a devenit cel mai vândut roman românesc de după Revoluţie.

„Biblia pierdută” (RAO, 2015) a fost primul roman românesc care a depăşit 200.000 de exemplare vândute în ţară şi a devenit bestseller în 31 de state. Cifrele de vânzări înregistrate în Italia, la editura înfiinţată de Umberto Eco şi Elisabeta Sgarbi, La Nave di Teseo, au dus ulterior la achiziţionarea celui de-al doilea roman al autorului român, „Testamentul lui Abraham”. „Biblia pierdută” a fost publicat la cele mai mari grupuri editoriale din lume (Penguin Random House, Planeta).

Igor Bergler a studiat, în perioada 1991 – 1995, regie de film la Universitatea Ecologică Bucureşti, iar, între 1993 – 1997, comunicaţii audiovizuale, la Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Are în palmares şapte scurtmetraje, două mediumetraje şi două lungmetraje, în calitate de regizor şi scenarist. A fost, de asemenea, redactor şi realizator de emisiuni.

Toate cele trei volume lansate până în prezent, „Biblia pierdută”, „Testamentul lui Abraham” şi „6 poveşti cu draci” (Litera, 2018), au primit premiul pentru cea mai râvnită carte a anului la Târgul Gaudeamus.

Igor Bergler pregăteşte pentru primăvara anului viitor o nouă carte, „Minciuna lui Michelangelo”, care va apărea tot la editura Litera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here