Cabinet Avocatura Varzaru Ion

Dacă aţi fost implicat într-un accident grav, cu vătămare corporală, atunci este important să obţineţi un certificat cu zile ingrijiri medicale. De asemenea, este important să aveţi un avocat care să vă ajute să faceţi toate demersurile legale de care aveţi nevoie pentru a obţine despăgubirile necesare pentru a vă restabili un echilibru financiar. Orice tip de accident rutier grav are urmări nemăsurabil de mari din punct de vedere economic, fizic, emoţional sau psihic. Însă este important să obţineţi despăgubirile materiale pentru a putea să aveţi parte de recuperare medicală, de refacere fizică. Varzaru.ro oferă suport prin avocaţi dedicaţi, specializaţi pe accidentele rutiere cu vătămare corporală. Aceştia pot aduce experienţa lor în folosul dumneavoastră şi vă pot reprezenta în Instanţă atunci când este cazul. Iată câteva informaţii importante legate de vătămarea corporală şi zilele de îngrijiri medicale:

1.      Care sunt regulile de a obţine despăgubiri pentru vătămare corporală în cazul accidentelor rutiere?

Pentru a putea obţine despăgubiri şi a da în judecată pentru vătămare corporală în cazul accidentelor rutiere, este nevoie să aveţi un certificat de zile de îngrijire medicală de peste 90 de zile. Acest certificat este emis de către medicul legist. Se vor obţine anumite desspăgubiri bazate pe informaţiile pe care le deţine acest certificat. De asemenea, dacă există alcoolism sau consum de substanţe, se poate da în judecată.

2.      Cum se calculează zilele de îngrijire medicală?

Zilele de îngrijire medicală sunt calculate conform unor criterii care nu ţin de numărul zilelor de spitalizare. Se iau în calcul leziunile apărute, modalitatea în care se pot face recuperările, infirmităţile, sau alte situaţii legate de impactul traumelor fizice. Însă numărul de zile de îngrijire medicală nu este la fel cu numărul de zile de recuperare, cu numărul de zile de concediu medical sau cu numărul zilelor de spitalizare. Medicul legist face un calcul bazat pe gravitatea situaţiei existente.

3.      Se obţin despăgubiri dacă nu există certificatul de îngrijiri medicale?

Este necesar să existe un anumit număr de zile de îngrijiri medicale pentru a da în judecată. Dacă totuşi nu există acest certificat, se pot obţine anumite despăgubiri pe calea unei acţiuni civile realizate separat. În cadrul acestui proces, se poate cere în Instanţă o trimitere către Medicina Legală şi se pot cere dovezi conform cărora aţi avut de suferit. Astfel, veţi determina dacă aţi avut o infirmitate, dacă a existat un prejuduciu grav, dacă v-a fost pusă în pericol viaţa, etc.

4.      Care sunt posibilele despăgubiri pentru vătămare corporală?

Puteţi obţine despăgubiri materiale, pentru bunuri sau pentru daune morale. Toate acesstea se pot obţine cu o valoare stabilită de cadrele legale. Se pot astfel obţine bani pentru decontarea aspectelor medicale, pentru bunurile distruse sau pentru daunele exclusiv morale şi de schimbare a modului de viaţă.

5.      Care sunt avantajele de a apela la avocaţii Varzaru.ro?

Varzaru.ro oferă avantajul de a avea consultanţă gratuită. Astfel, vi se analizează cazul şi puteţi începe demersurile legale de recuperare a despăgubirilor datorate. Avocaţii sunt specializaţi şi dornici să vă ajute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here