Sorina Euxandra Matei revine cu dezvaluiri in exclusivitate: DNA a redeschis abia săptămâna trecută, luni, 28 octombrie 2019, “dosarul proiectelor lui Dan Barna”, adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, infirmând în întregime a doua ordonanţă de clasare a DNA Alba în dosar, desfiinţând în totalitate soluţia de clasare dată de DNA Alba, redeschizând dosarul şi dispunând reluarea urmăririi penale

DNA susţine că:
DNA, prin procurorul şef, Nistor Călin, a dispus examinarea din oficiu a ambelor soluţii de clasare date de DNA Alba în dosarul proiectelor lui Dan Barna
La 2 săptămâni după publicarea anchetei de către R.Project şi apariţia pe 21 octombrie 2019 a unor informaţii nereale pe surse, abia pe 28 octombrie 2019, adică săptămâna trecută- ziua de luni, DNA, prin procurorul şef adjunct, Mădălina Scarlat, a dispus infirmarea în întregime a celei de-a doua ordonanţă de clasare în dosarul proiectelor lui Dan Barna (dosarul disjuns din 171/P/2019), a desfiinţat în întregime soluţia clasării dată de DNA Alba, a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosar şi reluarea urmăririi penale în această cauză.
Cauza în care a fost reluată urmărirea penală în dosarul proiectelor lui Dan Barna (dosarul disjuns din 171/P/2019), deocamdată cu privire la faptă/in rem, se află în lucru la DNA Central, fiind preluată de la DNA Alba.
Pentru că abia de săptămâna trecută este efectuată deocamdată urmărirea penală in rem, firma lui Barna şi a soţiei acestuia, Grupul de Consultanţă pentru Dezvolare DCG SRL nu are calitate de suspect sau inculpat în speţă încă.
DLAF a comunicat oficial săptămâna trecută că a început acum 5 luni controlul pe unul dintre proiectele lui Barna iar ulterior a dispus verificări pe alte proiecte ale lui Barna. Controalele/ verificările DLAF nu s-au încheiat. Până săptămâna trecută, DNA nu solicitase niciun document de la DLAF. (Sava N.).

 

Articolul Adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, a infirmat în întregime a doua ordonanţă de clasare a DNA Alba în dosarul lui Dan Barna, redeschizând dosarul şi dispunând reluarea urmăririi penale apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here