Chez Odette

Atunci când găzduiți o petrecere la cină, doriți să vă asigurați că invitații dvs. se vor simți bine. De asemenea, vrei să te asiguri că mâncarea ta este delicioasă și memorabilă.

Nu trebuie să angajezi un bucătar profesionist sau să folosești ingrediente prea sofisticate – poți face toate acestea singur sau dacă este prea complicat poți comanda mâncare!

Sfaturi pentru a vă asigura că petrecerea dvs. de cină este un succes

1) Planificați din timp. Cu cât petreceți mai mult timp planificând, cu atât mai puțin timp veți petrece îngrijorându-vă în ultimul moment. Dacă știți exact la ce oră vor sosi oamenii și ce feluri de mâncare intenționați să serviți, atunci este mult mai ușor să decideți ordinea felurilor de mâncare și să vă asigurați că totul este gata atunci când trebuie să fie gata.

2) Pregătește-ți toate ingredientele în prealabil. Acest lucru poate părea evident, dar este ușor să uiți lucruri atunci când presiunea este mare! Pregătiți cât mai multe lucruri înainte de sosirea invitaților, astfel încât, odată ce aceștia ajung, să se poată așeza la locurile lor și să se bucure fără a fi nevoiți să se preocupe să gătească sau să curețe orice altceva înainte!

3) Nu uitați de băuturi! Dacă este posibil, încercați să serviți ceva diferit dar pe placul prietenilor.

Aranjează cu grijă masa

Primul lucru pe care veți dori să-l faceți este să vă alegeți vasele și lenjeria de masă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să căutați articole care sunt complementare – de exemplu, dacă alegeți o față de masă roșie, încercați să alegeți farfurii și boluri care sunt de asemenea roșii. Poți fi creativ în acest sens dacă vrei, dar este important să ții cont de faptul că, chiar dacă ai un set frumos de farfurii și boluri, acestea nu vor arăta la fel de bine dacă nu se potrivesc între ele!

În continuare, decideți unde va sta toată lumea la masă. De obicei, este destul de evident cine va sta unde, pe baza celor care se cunosc deja, dar uneori oamenii au nevoie de ajutor pentru a-și da seama unde să se așeze, astfel încât toată lumea să aibă suficient loc pentru mâncarea lor – mai ales dacă se servesc o mulțime de tipuri diferite de feluri de mâncare!

În cele din urmă, umpleți fiecare farfurie cu mâncare de la fiecare fel de mâncare, astfel încât fiecare invitat să aibă o cantitate egală în farfurie atunci când se așează la masă (în caz contrar, toată lumea se va simți ca și cum ar fi fost înșelată). Acest lucru ajută, de asemenea, să vă asigurați că toată lumea are ceva ce îi place în fiecare fel de mâncare.

Alegeți un desert ușor

Dacă sunteți gazda unei petreceri la cină, doriți să vă asigurați că oaspeții dvs. pleacă cu burta plină și cu amintiri plăcute. Este ușor să te întorci la aceleași deserturi vechi – prăjituri cu fulgi de ciocolată, înghețată sau chiar plăcintă simplă. Dar dacă sunteți în căutarea a ceva mai creativ și mai distractiv care să vă impresioneze oaspeții, de ce nu încercați una dintre aceste idei de deserturi ușoare sau dacă sunteți pe grabă puteți comanda online un mousse cu inseție de fructe.

Mousse de cremă de brânză cu fructe de pădure

Această rețetă este atât de simplă și delicioasă încât va deveni cu siguranță rețeta ta de desert pentru petreceri. Mousse-ul de cremă de brânză este ușor, pufos și bogat, fără a fi prea greu sau prea sățios. Iar fructele de pădure de deasupra adaugă un strop de culoare, precum și un pic de acrișor care compensează perfect dulceața mousse-ului.

Cea mai bună parte a acestei rețete este cât de ușor este de făcut. Tot ce aveți nevoie sunt niște fructe de pădure proaspete (căpșunile sunt cele mai bune), cremă de brânză (cea mai bună este cea integrală) și frișcă (de preferință de casă). Puteți adăuga, de asemenea, orice alt fruct pe care îl doriți pentru un plus de aromă sau textură – afinele sunt excelente dacă le aveți la îndemână! Doar amestecați totul într-un castron până când se combină.

Plăcintă cu unt de arahide

Această rețetă este pentru cei care iubesc untul de arahide! Este ușor de făcut și are nevoie doar de trei ingrediente: chipsuri de ciocolată (sau ciocolată tocată), unt de arahide și frișcă. Mai întâi se topește ciocolata cu 1/4 ceașcă de unt de arahide într-un bol sigur pentru microunde, la intervale de 30 de secunde, până se topește (dar nu fierbe). Amestecați până când se omogenizează, apoi lăsați să se răcească timp de aproximativ 15 minute înainte de a adăuga frișca deasupra sau de a întinde uniform pe fundul plăcintei înainte de a adăuga un alt strat de frișcă deasupra, astfel încât, atunci când serviți oaspeții, să așezați mai întâi feliile pe farfurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here