DentoCare

Chiar dacă ai avut dinți albi și uniformi în copilărie, în timp, aspectul lor se poate deteriora semnificativ. Fațetele sunt plăci subțiri din sticlă-ceramică de 0,3-0,5 mm grosime, care sunt atașate la partea superioară a dinților folosind ciment special. Acestea sunt un fel de microproteze care permit corecția formei, a poziției și a culorii dinților, eliminarea defectelor estetice și protejarea dinților de carii.

O restaurare indirectă este mai estetică și mai naturală. Pentru aceasta se pot folosi fațete din materiale compozite, zirconiu sau ceramice. Costul fațetelor de zirconiu și ceramică este de obicei mai mare, dar acestea durează mai mult și sunt mult mai plăcute din punct de vedere estetic decât compozitele. Costul aplicării fațetelor dentare directe este mai mic decât fațetele ceramice și zirconiu, datorită procesului mai puțin laborios. Dacă îți pasă de frumusețea dinților tăi și, în același timp, nu arzi de dorința de a vizita mereu cabinetul stomatologic, poți vedea pe site-ul clinicii stomatologice DentoCare prețul fațetelor dentare. Există o tehnologie unică pentru amplasarea fațetelor fără tăierea dinților și fără anestezie.

Fațete dentare – Procedura de aplicare

Procedura de aplicare a fațetelor directe la DentoCare București nu cere preluarea unei impresii a dinților, și acest lucru duce la economisirea timpului, datorită posibilității de instalare a fațetelor într-o sesiune. Totodată nu cere rotirea dinților și îndepărtarea stratului de smalț, deoarece dinții vii nu sunt deteriorați în niciun fel, și de asemenea, nu cere anestezie sau orice alt tip de ameliorare a durerii, fiindcă procedura nu este dureroasă. Timpul de instalare depinde de tipul de fațetă. Dacă sunt instalate fațete ceramice, sunt necesare mai multe vizite la dentist, dar dacă sunt directe, o singură vizită poate fi suficientă.

Fațete dentare – Tipuri

Toate fațetele dentare pot fi împărțite în două grupe mari: directe și ceramice sau zirconiu. Fațetele ceramice sunt plăci subțiri (fracțiuni de milimetru) care se aplică pe un dinte pregătit anterior și sunt atașate cu ciment special. Fațeta ceramică în sine este realizată într-un laborator dentar (pe baza unei amprente a dinților pacientului), unde i se oferă culoarea și forma necesare.

Fațetele directe sunt realizate din compozit, care se aplică direct pe dintele pacientului, după care i se dă forma dorită și se întărește la lumina unei lămpi polarizatoare speciale. Diferența cheie între fațetele directe și fațetele din ceramică sau zirconiu, este producția într-o singură sesiune fără pregătirea preliminară a dintelui.

Fațetele ceramice, la fel ca cele drepte, se caracterizează prin rezistență ridicată, și sunt comparabile cu rezistența dinților umani. Fațetele dentare servesc cu succes pacienții de zeci de ani și, dacă sunt deteriorate, pot fi readuse la forma lor originală. Aceste structuri nu necesită îngrijire specială complexă, fiind suficient să respecți regulile obișnuite de igienă orală. O contraindicație pentru instalarea unei fațete pe un dinte, poate fi starea sa degradată. De asemenea, fațetele nu pot corecta tulburări grave ale dentiției, și în astfel de cazuri, medicul recomandă consultarea unui ortodont. Instalarea fațetelor ceramice are loc în timpul mai multor vizite la medic. În timpul primei vizite, dintele este pregătit și se iau impresii, iar în timpul celei de-a doua, fațeta finită este încercată și fixată. În timp ce fațeta este realizată în laborator, pacientul poartă fațete temporare pentru a proteja dinții care au fost tratați pentru fațetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here