Coafura este o profesie care este direct legata de noile tendinte si moda. Toti cei care practica aceasta profesie efectueaza, in general, o instruire care le permite sa stapaneasca toate tehnicile si trucurile acestei meserii. Odata ce au abilitatile si experienta necesare, toti profesionistii care au ales sa practice aceasta meserie pot sa-si exercite abilitatile acasa sau intr-un salon de coafura. Daca sunteti o persoana care merge des la un salon de coafura din Bucuresti, iata care sunt avantajele si dezavantajele pe care le au cei care lucreaza intr-un coafor.

Beneficiile de care beneficiaza o coafeza intr-un salon

Practica coafarii intr-un salon specializat in domeniu are mai multe avantaje. Acestea includ, de exemplu, posibilitatea de a intalni noi oameni in fiecare zi si de a dezvolta prietenii cu oameni diferiti. Deoarece multe coafeze lucreaza, in general, intr-un salon de coafura, exista si posibilitatea de a avea relatii de lucru excelente cu colegii. In unele cazuri, acestia va pot oferi opinia sau sfatul despre reduceri noi pe care nu le cunoasteti inca. Daca lucreaza bine, de asemenea, au asigurarea ca au venituri lunare semnificative daca reusesc sa-si pastreze clientii. Atmosfera generala a unui salon de coafura ajuta la mentinerea loialitatii clientului, in plus, cei care isi practica meseria intr-un salon ofera multe alte servicii legate de frumusete. De exemplu, poate fi vorba despre:

  • Manichiura;
  • Epilare;
  • Pedichiura.

Pe langa faptul ca majoritatea clientilor primesc mai multe beneficii in timpul aceleiasi vizite intr-un salon de infrumusetare si astfel economisesc timp pretios, hairstylistii au si venituri suplimentare. Alegand sa-si exercite meseria intr-un salon coafura Bucuresti, are toate echipamentele si mobilierul de care are nevoie.

Dezavantajele de a lucra intr-un salon de coafura

In plus fata de diferitele avantaje pe care le ofera, exercitarea profesiei intr-un salon de coafura are si cateva dezavantaje. Acestea includ programe de lucru care, in general, nu sunt potrivite pentru toti profesionistii din aceasta meserie. Intr-adevar, atunci cand lucreaza intr-un coafor, un hairstylist este de cele mai multe ori obligat sa mearga la lucru foarte devreme. De asemenea, termina programul destul de tarziu si, in unele cazuri, poate lucra toata ziua sambata, deoarece unii clienti pot iesi doar in weekend. Din moment ce lucreaza toata ziua,  este, de asemenea, foarte obosit cand vine acasa, mai ales in zilele aglomerate. In unele cazuri, poate avea dureri de spate sau dureri la picioare. Pentru a indeplini cerintele angajatorului, acest profesionist este, de asemenea, obligat sa lucreze pentru anumite sarbatori si chiar pe 24 decembrie. Prin urmare, este dificil sa impartaseasca anumite momente cu copiii sau rudele sale. Multe produse chimice pe care o foloseste intr-un coafor in timpul realizarii diferitelor ale clientilor sai pot provoca, de asemenea, alergii in unele cazuri.

Riscurile profesionale cu care se confrunta un hairstylist

Indiferent daca este facuta acasa sau intr-un salon, coafura are multe dezavantaje. Din cauza substantelor alergene si iritante gasite in coloranti, sampoane si decoloranti, hairstylistii sunt, intr-adevar, expusi la diverse alergii respiratorii sau cutanate. Gesturile si pozitiile uneori inconfortabile pe care le repeta zilnic pot provoca, de asemenea, tulburari musculo-scheletice sau diferite patologii osteoarticulare. Razele si foarfecele pe care le folosesc in mod constant pot provoca taieturi si contaminari directe. Instrumentele de uscare si de incalzire pot provoca arsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here