Tamplarie.com

În gama de accesorii tâmplărie pentru ferestre se găsesc și glafuri. Pervazul ferestrei este un element important al acesteia, cu funcție practică și estetică. Sarcina sa principală este de a crește cantitatea de căldură, de a proteja camera de pătrunderea aerului rece și de ploaie, de a oferi casei un aspect finit și de a facilita întreținerea ferestrei. Piața construcțiilor oferă diferite tipuri de glafuri, care diferă în ceea ce privește materialul de fabricație, formă, culoare, preț. 

Cerințe pentru glaful ferestrei

Deoarece glaful este conceput pentru a crea confort în cameră, acesta trebuie să fie puternic și rezistent la umiditate. Glaful este cel mai bun loc pentru a amplasa ghivece cu flori sau plante exotice. În apartamentele cu o suprafață mică, glafurile late sunt operate ca un birou de luat masa sau de scris. În plus, pervazul se încadrează în orice interior al camerei și se potrivește bine cu pante, pereți, calorifer.

Pentru distribuția corectă a masei de aer cald, pervazul ferestrei nu trebuie să iasă deasupra nivelului peretelui cu 5-6 cm și să nu blocheze căldura caloriferului. Dacă instalarea se face incorect, este necesar să faci mai multe găuri cu un anumit diametru pentru a facilita transferul de căldură. În afara pantelor, pervazul ferestrei poate ieși cu 1 – 8 cm. Produsele sunt proiectate ținând seama de menținerea celui mai confortabil climat din casă.

Producerea glafurilor

Când construiești sau repari o casă, deseori se pune întrebarea despre accesorii tâmplărie și implicit materialul pervazului. Atunci când alegi materialul pentru produs, este necesar să iei în considerare bugetul, preferințele personale, particularitățile interiorului, dimensiunea camerei. Glafurile pentru ferestre pot fi din PVC, lemn, pal și mdf, piatră naturală. Adesea utilizatorii aleg pentru pervazul ferestrei: mozaic, ceramică, tehnologie de turnare prin injecție, plăci vitrate. Fereastra poate fi dreptunghiulară, îndoită, rotunjită. Produsele din PVC sunt considerate cele mai accesibile. Rezistența crescută este caracterizată de produsele din plăci aglomerate din lemn. Pervazul ferestrei, realizat din piatră naturală sau artificială, este un element de decor și un element de stil. Alegerea unui material scump și de înaltă calitate pentru pervazul ferestrei îți va permite să obții un produs durabil.

Glafuri din PVC pentru ferestre

Astăzi, pervazul din PVC ocupă o poziție de lider pe piață, deoarece se distinge prin performanța și prețul accesibil. Suprafața poate fi acoperită cu folii de protecție și decorative speciale, care conferă produselor un aspect elegant și o textură frumoasă. Aceste produse sunt mai rezistente la condițiile de temperatură, exclud uscarea materialului și nu este nevoie de acoperire suplimentară a suprafeței. Produsele sunt fabricate dintr-un material ecologic care nu conține aditivi dăunători, este rezistent la diverse influențe, substanțe chimice etc.

Glafuri din lemn pentru ferestre

Lemnul a fost popular în orice moment. Textura frumoasă și suprafața plăcută la atingere este potrivită pentru orice interior. Există glafuri executate din mai multe tipuri de lemn, cum ar fi – pin, stejar, fag. Pot varia în culori, textură și preț. Opțiunile bugetare sunt modele de frasin, castan, cireș. Atunci când alegi un pervaz din lemn, acordă atenție speciilor de lemn din care este fabricat. Astfel de glafuri pentru ferestre sunt sigure pentru sănătatea umană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here