Există mai multe opțiuni pentru a combina plinta în bucătărie, astfel încât, fiecare poate alege plinta potrivită în mod individual, de pe site-ul https://parchet-etalon.ro/. Plinta din plastic este considerată cea mai simplă și cea mai bugetară opțiune. Este ușor de instalat, iar instalarea se poate face chiar și pe cont propriu. Există mai multe opțiuni interesante care nu numai că vor proteja blatul, ci vor face și interiorul mai armonios și mai atent. Plintele din piatră artificială sau decorativă pot fi comandate direct de la Parchet Etalon și astfel, vor deveni o continuare lină a blatului. Această metodă este grozavă dacă suprafețele sunt în culori diferite și dorești să faci o tranziție lină. Atunci când alegi plinta, trebuie să ții cont de faptul că nu va închide un spațiu mare între perete și mobilier. Prin urmare, poate fi instalată, dacă peretele este complet plat, iar setul de bucătărie este instalat aproape de acesta.

Plinta din material plastic

Pentru a conecta mobilierul cu plinta, poți folosi un model înalt de la 15 cm. Poate fi realizată dintr-un material practic care va proteja peretele de stropi și murdărie. In acest caz, este recomandabil sa alegi un blat în aceeași culoare cu marginea. Această opțiune este potrivită pentru mobilier simplu. Pentru a adăuga un accent la interior, pot fi folosite plinte sculptate. Plinta transparentă sau colorată va ajuta la conectarea a două materiale complet diferite. În acest caz, trebuie mai întâi instalat mobilierul, după care este așezată plinta. Această metodă este destul de complicată și necesită o mare îndemânare, deoarece așezarea plăcilor trebuie efectuată cât mai atent posibil, pentru a nu deteriora masca și pentru a se potrivi perfect la dimensiunile sale.

Caracteristici de montare a plintei

Plintele vin în diferite forme. Pe lângă cele dreptunghiulare standard, acestea pot fi triunghiulare, ondulate, plate etc. Alegerea formei depinde de preferințele proprietarilor și de ideile designerilor. În același timp, o secțiune triunghiulară, care era populară nu cu mult timp în urmă, nu este recomandată. Dezavantajele sale includ faptul că nu se potrivește perfect pe perete, și prin urmare, în aceste locuri pot apărea ciuperci sau mucegai în timp. Ca urmare, plinta va trebui înlocuită în scurt timp. Avantajele unei plinte dreptunghiulare includ faptul că oferă adesea spațiu pentru cabluri. Acest lucru va ascunde comunicările inutile și va oferi bucătăriei un aspect mai îngrijit.

Alegerea lățimii plintei este influențată de dimensiunile îmbinării, precum și de cât spațiu este planificat să fie acoperit. Renovarea casei presupune să iei în considerare fiecare detaliu. Prin urmare, este important să acorzi atenție îmbinării dintre blat și plintă. Plintele din plastic flexibile sunt lipite cu  compuși speciali. În acest caz, se recomandă acoperirea suplimentară a îmbinărilor cu material de etanșare, pe care îl poți alege din magazinul online Parchet Etalon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here