Daca vrei sa iti construiesti o poarta, cele mai comune optiuni sunt portile din fier forjat sau din lemn. In ultimii ani insa, au devenit din ce in ce mai populare portile din aluminiu. Cu proprietati excelente si un cost din ce in ce mai mic, portile realizate din acest material au patruns in preferintele clientilor.

Daca nu stii ce sa alegi intre portile de fier forjat, lemn sau aluminiu, iata cateva diferente majore care te vor ajuta sa inclini balanta.

Ce diferente considerabile aduc portile de aluminiu fata de celelalte materiale?

Proprietatile unor porti aluminiu sunt mult superioare celorlalte materiale, diferentele fiind cat se poate de convingatoare:

  1. Portile de aluminiu rezista foarte bine la umiditate. Atat lemnul, cat si fierul forjat pot fi afectate de umiditate. Fierul dezvolta rugina in timp ce lemnul poate dezvolta mucegai. Pentru a fi pastrate pe termen foarte lung, acestea trebuie sa fie tratate constant;
  2. Portile de aluminiu nu au nevoie de intretinere. Daca portile din lemn si din fier forjat au nevoie de revopsire si de intretinere, portile de aluminiu pot fi lasate sa isi faca treaba, fara a solicita pierdere de timp si de efort;
  3. Portile de aluminiu sunt usoare. Chiar daca sunt la fel de rezistente precum cele din alte materiale, portile de aluminiu sunt usoare. Asta inseamna ca sunt mult mai usor de manipulat si de asemenea, pot fi automatizate cu usurinta;
  4. Portile de aluminiu pot fi vopsite in orice culoare. Daca vrei o poarta in mov sau de ce nu, in roz, o poti obtine prin vopsirea in camp electrostatic a aluminiului.
  5. Portile de aluminiu se monteaza rapid. Mana de lucru ieftina este un alt avantaj. Montarea este rapida si simpla, ceea ce scade costurile in mod considerabil.

Este adevarat ca aluminiul nu este cel mai ieftin material si chiar daca nu este supus riscului de a rugini, se poate pata. Chiar si asa, daca iti doresti niste porti moderne, pe care sa le poti automatiza cu usurinta, aluminiul este cea mai buna optiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here