GP Tax

Achiziția și fuziunea sunt doi termeni utilizați în mod interschimbabil în domeniul afacerilor. În termeni simpli, achiziția este o tranzacție financiară care presupune cumpărarea unei companii de către o altă companie sau fuziunea a două companii într-una singură. Pe de altă parte, fuziunea are loc atunci când două sau mai multe firme se combină împreună ca o singură entitate pentru a opera o singură afacere sub un nou nume.

Ambele procese sunt complexe și necesită o planificare atentă pentru a asigura succesul pe termen lung al ambelor părți implicate în ele. Achizițiile și fuziunile pot fi benefice pentru ambele părți implicate dacă sunt realizate la momentul potrivit, cu o planificare și o execuție adecvată a strategiilor. Cu toate acestea, există mulți alți factori care trebuie luați în considerare înainte de a face o tranzacție de achiziție sau de fuziune.

Examinați istoricul financiar al afacerii care urmează să fie achiziționată pentru a detecta eventuale nereguli

Unul dintre primele lucruri pe care o firmă de contabilitate le poate face atunci când efectuează o investigație de due diligence este să analizeze istoricul financiar al afacerii care urmează să fie achiziționată, aceasta făcând parte din pachetul de servicii GP Tax, de exemplu. Acest lucru poate include analiza:

 • Orice nereguli sau potențiale fraude în situațiile financiare ale companiei.
 • Potențialele obligații fiscale și costuri de litigii (inclusiv amenzi) legate de activitățile istorice sau de operațiunile curente.
 • Obligațiile de mediu care ar putea fi prezentate în viitoarele documente de reglementare sau în situațiile financiare auditate.
 • Potențialele datorii ale angajaților (de exemplu, cereri de despăgubiri pentru salarii neplătite).
 • Obligațiile clienților care ar putea duce la pierderea de afaceri (de exemplu, încălcarea contractului).

De asemenea, este important ca contabilii să identifice orice pasive ale furnizorilor, astfel încât acestea să poată fi abordate înainte ca existența lor să devină de notorietate publică prin intermediul unui proces sau al unei investigații de reglementare.

Verificați informațiile despre achiziția vizată

Pentru a face acest lucru, este necesară o analiză financiară. Aceasta vă va ajuta să înțelegeți situația afacerii și perspectivele acesteia. De asemenea, ar trebui să verificați dacă nu există niciun conflict cu o altă companie sau dacă lucrează deja la altceva atunci când vă vinde propria afacere.

Odată ce ați primit informațiile despre achiziție, trebuie să le verificați. Trebuie să vă asigurați că toate aceste detalii sunt corecte și că oferă informații exacte. Puteți, de asemenea, să faceți cercetări pe cont propriu sau să cereți sfatul unui expert. Scopul principal al acestui pas este de a afla dacă ceea ce ați primit este complet sau nu și dacă există greșeli în acesta.

De asemenea, va trebui să verificați situația financiară a vânzătorului înainte de a încheia tranzacția cu acesta. Este necesar ca ambele părți să fie mulțumite de condițiile celeilalte, astfel încât să nu apară mai târziu litigii cu privire la termenii acordului lor

Evaluați și atribuiți o valoare întreprinderii vizate

Valoarea societății se bazează pe potențialul viitor al societății. Valoarea societății se bazează pe performanțele sale actuale și pe poziția sa financiară la un moment dat. Procesul de evaluare începe cu identificarea factorilor care ar putea afecta valoarea unei întreprinderi, inclusiv:

 • Natura și amploarea concurenței într-o anumită industrie.
 • Schimbările tehnologice și tendințele de dezvoltare într-o anumită industrie sau segment de piață.
 • Factori economici, cum ar fi inflația, ratele dobânzilor, politicile de impozitare și costurile forței de muncă în diferite jurisdicții în care se desfășoară operațiunile (de exemplu, scutiri de taxe sau alte stimulente).

Achiziția unei companii este un proces complex. Una dintre etapele principale ale acestui proces este determinarea valorii entității țintă. Pentru a face acest lucru, trebuie să analizați atât propria companie, cât și compania țintă și să determinați contribuția acestora la societate.

Valoarea unei întreprinderi se bazează pe performanța și poziția financiară actuală a acesteia. Cu cât societatea dumneavoastră este mai eficientă, cu atât valoarea sa va fi mai mare, deoarece va genera mai multe profituri și oportunități de creștere pentru investitorii care se alătură sau investesc în ea în orice moment pentru a profita de aceste oportunități cât mai devreme posibil, înainte ca și alții să facă același lucru!

Firma de contabilitate poate juca un rol important în cadrul achiziției/fuziei unei companii.

Rolul firmei de contabilitate în procesul de achiziție sau de fuziune a unei companii este de a pregăti și verifica situațiile financiare auditate, de a revizui costurile istorice și de a identifica orice probleme potențiale care pot apărea în timpul achiziției. Firma de contabilitate efectuează, de asemenea, o verificare prealabilă a entității achiziționate, analizând istoricul financiar al acesteia pentru a detecta orice nereguli sau fraude care ar fi putut fi comise. De asemenea, aceasta verifică informații despre achiziția propusă, cum ar fi:

 • Operațiunile companiei țintă
 • situația fiscală
 • Poziția financiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here