Ai observat ca ti-a fost invadat caminul de soareci? Tot ce trebuie sa faci pentru a scapa de ei este sa plasezi cateva capcane soareci prin mai multe locuri din casa si sa astepti pana sunt prinsi, nu-i asa? Ei bine, da. Dar este posibil sa faci cateva greseli.

In randurile ce urmeaza, vei afla care sunt cele mai frecvente erori pe care le fac oamenii atunci cand folosesc capcane de soareci si, mai important, cateva strategii importante si eficiente pe care ar trebui sa le folosesti in schimb. Incearca-le si vei observa ca iti va fi mult mai usor sa prinzi acesti musafiri nepoftiti.

​Greseala 1: Contaminezi momeala.

Soarecii iti pot detecta mirosul pe capcanele pe care le folosesti, iar din acest motiv le vor evita. Pentru a preveni acest lucru, poarta manusi atunci cand pui mana pe capcana si cand manipulezi momeala pe care o plasezi in interiorul ei. Manusile folosite pentru pregatirea alimentelor sau spalarea vaselor functioneaza bine (de asemenea, asigura-te ca folosesti manusi cand pui mana pe capcana dupa ce aceasta a prins un soarece, pentru a te proteja de boli).

​Greseala 2: Folosesti momeala nepotrivita.

Uita de vechea imagine de desene animate cu soareci care mananca branza. Rozatoarele sunt in primul rand consumatoare de nuci si seminte, asa ca cel mai bine ar fi sa plasezi in capcanele de soareci nuci, alune sau unt de arahide. Totodata, poti plasa in capcane si materiale pe care soarecii obisnuiesc sa le foloseasca pentru construirea cuiburilor lor, cum ar fi bile de bumbac sau sfoara.

​Greseala 3: Folosesti prea multa momeala.

Cand pui prea multa momeala in capcanele pentru soareci, acesti daunatori pot fura o parte din ea fara a fi prinsi. O cantitate de momeala de marimea unui bob de mazare este potrivita – suficienta pentru a atrage soarecii, dar nu atat de multa incat sa o poata manca fara sa intre in capcana.

​Greseala 4: Astepti rezultate instantanee.

In mod natural, soarecii se feresc de noile obiecte din zonele pe care le frecventeaza. Ii poti obisnui cu capcanele plasandu-le in zonele lor fara a fi instalate si fara a avea momeala. Odata ce vezi ca soarecii s-au obisnuit cu aceste obiecte, stii ca poti sa le instalezi si sa le pui momeala, deoarece in mod cert, daunatorii se vor intoarce la ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here