Klaus Iohannis anunţă că aşteaptă o nouă propunere din partea PSD pentru funcţia de viceprim-ministru pentru parteneriatele strategice. PSD l-a propus iniţial pe senatorul Titus Corlăţean, însă preşedintele l-a refuzat invocând proasta gestionare a votului din Diaspora din 2014, când Corlăţean era ministru de Externe.

„Problema sau mingea e acum în curtea PSD. Aştept propunerea”, a afirmat Iohannis, după evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” de la Alba Iulia.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă în care motivează de ce nu îl numeşte pe Titus Corlăţean în funcţia de vicepremier şi îi solicită să facă o nouă nominalizare pentru portofoliul parteneriatelor strategice ale României.

El aminteşte că premierul Viorica Dăncilă a propus revocarea Anei Birchall din funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României în data de 29 mai şi înlocuirea sa cu Titus Corlăţean. 

A doua zi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge propunerea de numire a lui Titus Corlăţean ca membru al Guvernului. 

„Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic”, a spus Iohannis la acea dată, precizând că îl consideră pe acesta „artizanul dezastrului de la alegerile din 2014”.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here