Comitetul Executiv Național al Uniunii Naționale pentru Progresul României s-a reunit sâmbătă, 8 iunie 2019, la sediul central al partidului. La ședință au participat președintele UNPR, secretarul general, președintele Consiliului Național, vicepreședinții și președinții organizațiilor județene, ale sectoarelor municipiului București și diaspora.
S-a analizat activitatea filialelor, precum și stadiul realizării sarcinilor trasate cu ocazia vizitelor conducerii partidului în regiuni, în cadrul procesului de reorganizare a UNPR.
De asemenea, s-au stabilit liniile directoare și modul de organizare la nivel local, județean și central pentru perioada următoare, în vederea atingerii țintelor partidului la alegerile de anul viitor.
„Procesul de reorganizare va ajunge la final în această toamnă, când ne apucăm serios de treabă pentru alegerile locale și parlamentare. Am spus încă de la începutul acestui an că pentru UNPR obiectivul strategic este să atingem țintele stabilite pentru alegerile de anul viitor. Ne propunem să obținem peste 7% la locale și peste 10% la parlamentare. Pentru asta, avem nevoie de o foarte bună organizare și de implicare totală din partea tuturor președinților de filiale, dar și a fiecărui membru în parte. România are nevoie de un partid ca UNPR, care luptă pentru bunăstarea românilor, pentru respectarea drepturilor lor, pentru apărarea valorilor naționale”, a declarat președintele UNPR, Gabriel Oprea.
Liderul partidului le-a vorbit membrilor CExN UNPR despre proiectele de acte normative inițiate de unele partide, care vor conduce la pierderea sau diminuarea drepturilor obținute legal, pentru anumite categorii profesionale, subliniind, în context, situația pensiilor militare.
El a reamintit modificările legislative inițiate de UNPR și adoptate de Parlament în perioada mandatelor sale la apărare și interne, de care au beneficiat atât militarii activi cât și cei în rezervă.
Gabriel Oprea a mai arătat că UNPR condamnă acțiunile coordonate, ale unor persoane și entități, menite să conducă la dezbinare și ură între români și maghiari și a evidențiat lipsa de implicare a autorităților în soluționare acestor situații, care poate avea urmări grave. El a precizat că statul român, Constituția României, valorile și simbolurile naționale trebuie respectate de către toți cetățenii, indiferent de etnie, iar autoritățile trebuie să fie ferme în apărarea acestora.

Tot cu aceasta ocazie, presedintele Niculae Daniel a fost numit vicepresedinte la nivel national iar ca Presedinte al Organizatiei Judetene UNPR Prahova a fost numit ec Adrian Radu.

Contactat telefonic, actualul presedinte a confirmat zvonurile potrivit carora, prima decizie a sa va fi demiterea mai multor consilieri locali din Prahova, aspect cu care a informat conducerea UNPR chiar in timpul desfasurarii Congresului.

Reamintim ca, UNPR are 26 de primari, 76 viceprimari, 16 consilieri judeţeni, 1 consilier general, 15 consilieri în sectoarele Capitalei şi 1203 consilieri locali în teritoriu, in Prahova fiind 17 conilieri locali. (Irinel I.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here