Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, ar putea anula marţi decretele semnate la 9 iunie de Pavel Filip, care se referă la dizolvarea Parlamentului şi stabilirea datei alegerilor anticipate. Declaraţia a fost făcută luni, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, anunţă Unimedia.

Traian Băsescu, schimb de replici acide cu ministrul Muncii: ‘Nu folosiți termeni care se potrivesc la vacă’ / ‘Mai vorbiți cu românii care au suferit atunci’

„Aceste decrete au fost semnate contrar ConstituÅ£iei, or, data alegerilor se stabileşte după ce au fost consultate fracÅ£iunile parlamentare. În primul rând, Filip nu poate să fie preşedinte, în al doilea rând, el nu s-a consultat cu nimeni. Cel mai probabil mâine (n.r. – astăzi, 11 iunie) , după ce mă voi consulta cu fracÅ£iunile, voi anula acest decret”, a declarat Igor Dodon.

În data de 9 iunie, Curtea Constituţională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcţia de preşedinte al ţării şi l-a numit pe Pavel Filip preşedinte interimar.

Pavel Filip a semnat decretul privind organizarea de alegerilor anticipate la data de 6 septembrie 2019, care este o zi de vineri.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here