Peste 3.000 de persoane au participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Marșul Cluj Pride, inclus în festivalul „Săptămâna Mândriei” a minorităților sexuale, cerând parteneriat civil pentru membrii comunității LGBT, transmite Mediafax.

Participanții la Cluj Pride s-au adunat, sâmbătă, în Piața Unirii din Cluj-Napoca având steaguri și umbrele în culorile curcubeului și afișe cu mesaje precum „Drepturi egale pentru fiecare”, „Corpul meu, drepturile mele”, „Tradiția noastră este iubirea”.

Organizatorul marșului Cluj Pride, Lucian Dunăreanu, a declarat că minoritățile sexuale au nevoie de vizibilitate, pentru ca oamenii să îi cunoască pe membrii comunității LGBT, cu bune și cu rele.

„Este un moment istoric pentru că oferim o vizibilitate comunității LGBT, au fost zeci de ani în care oamenii nu ne-au cunoscut așa cum suntem noi, diferiți, cu bune și cu rele. Ieșim în stradă pentru că avem dreptul să o facem. Am trăit în teamă și minciună. A venit timpul să ieșim din invizibilitate, din anonimat. Am ieșit în stradă pentru că încă nu avem drepturi, cum este parteneriatul civil”, a spus Dunăreanu.

Antoaneta, participantă la marș, a declarat la rândul său că se cere de urgență parteneriatul civil, dar prin marș se dorește să fie tras și un semnal de alarmă față de violențele asupra membrilor comunității LGBT.

La marș au participat, printre alții, viceprimarul orașului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson, reprezentanți ai unor partide precum Demos, USR și PLUS.

După mai multe discursuri rostite în Piața Unirii, cei prezenți au pornit într-un marș pe traseul Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanților – Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piața Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here