Vicepremierul italian Matteo Salvini a contestat joi intervenţia ONG-ului german Sea-Watch, a cărui navă cu acelaşi nume a preluat miercuri 52 de migranţi în largul Libiei, relatează AFP, conform agerpres.ro. 

Salvini, care este de asemenea ministru de interne şi lider al Ligii (extrema dreaptă), a semnat joi un decret prin care ordonă forţelor de ordine italiene să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica intrarea sau tranzitul acestei nave, Sea-Watch 3, în apele teritoriale italiene.

Corina Crețu își explică motivele demisiei din funcția de comisar european: i-am spus domnului Juncker

Matteo Salvini a protestat anterior împotriva interdicÅ£iei impuse navei acestui ONG german de a se îndrepta spre Tripoli, în pofida acordului autorităţilor libiene. „Nava avea undă verde să debarce, atitudinea manifestată de Sea-Watch pare ca o adevărată sechestrare de persoane din motive politice. Ei polemizează cu Viminale (Ministerul de Interne) pe socoteala migranÅ£ilor”, declara Salvini. 

„Sea-Watch nu va debarca supravieÅ£uitori în Libia, Tripoli nu este un port sigur. Este o crimă să fie trimise înapoi persoane salvate (pe mare) spre o Å£ară în război”, a scris Sea-Watch pe contul său Twitter, acuzând Uniunea Europeană că este ”complice” la aceste atrocităţi. „Singura propunere pe care am primit-o este cea a Libiei, care este inacceptabilă. Nava se îndreaptă spre nord”, a precizat purtătorul de cuvânt al Sea-Watch, Ruben Neugebauer, contactat de AFP. 

Potrivit site-ului pentru monitorizarea traficului maritim, Marine Traffic, nava se îndreaptă efectiv spre nord, spre insula italiană Lampedusa. 

Nava a salvat miercuri aceşti 52 de migranÅ£i care se aflau într-o barcă pneumatică în largul Libiei, provocând furia vicepremierului italian, care a denunÅ£at acÅ£iunile navei, în opinia sa, „pirat” şi „ilegală”.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here