Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat sâmbătă The New York Times de comiterea unui „act virtual de trădare” prin publicarea de informaÅ£ii potrivit cărora Statele Unite ale Americii îşi multiplică intruziunile digitale în reÅ£eaua electrică rusească, relatează duminică AFP.

Citește și: Demisie BOMBĂ din PRO România – Femeia adusă de Ponta cu SURLE și TRÂMBIȚE a plecat: ‘Mi-ai dorit mazilirea’

”Vă vine să credeÅ£i că ratatul New York Times tocmai a publicat un articol în care afirmă că Statele Unite cresc substanÅ£ial atacurile cibernetice asupra Rusiei. Acesta este un act virtual de trădare din partea unui ziar cândva mare, atât de disperat să găsească o poveste, orice poveste, chiar dacă este rea pentru Å¢ara noastră ….”, a scris Trump pe Twitter.

„De asemenea, este fals!”, a mai scris Trump, calificând presa drept „coruptă” şi repetând acuzaÅ£iile că jurnaliştii sunt „duşmani ai poporului”.

The New York Times, care publică în mod regulat articole de investigaţie nefavorabile pentru Trump, este o ţintă frecventă a furiei preşedintelui american împotriva presei, scrie AFP.

Ziarul a scris sâmbătă că guvernul american şi-a multiplicat intruziunile informatice în reţeaua electrică şi alte ţinte din Rusia pentru a trimite un avertisment Moscovei, suspectată de a face acelaşi lucru în Statele Unite, şi pentru a pregăti un posibil atac cibernetic în caz de conflict major între cele două ţări.

Potrivit oficialilor americani citaÅ£i de ziar, Trump nu a fost informat în detaliu despre aceste operaÅ£iuni. Pentagonul şi serviciile de informaÅ£ii ezită să-l informeze pe preşedinte despre operaÅ£iunile în curs de desfăşurare împotriva Rusiei „de teama reacÅ£iei sale şi a posibilităţii ca el să le anuleze sau să discute despre ele cu oficiali străini, ca în 2017, când a menÅ£ionat o operaÅ£iune sensibilă în Siria în faÅ£a ministrului rus de externe”, explică The New York Times.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here