Statele Unite nu vor permite Iranului să se doteze cu arme atomice, a declarat sâmbătă preşedintele Donald Trump, subliniind că, dacă Teheranul acceptă această condiÅ£ie, el va fi „cel mai bun prieten”, relatează MEDIAFAX.

„Nu vom permite Iranului să se doteze cu arme nucleare; când vor accepta acest lucru, vor fi o Å£ară bogată, vor fi fericiÅ£i în totalitate, iar eu le voi fi cel mai bun prieten. Sper că aşa va fi”, a declarat Donald Trump, sâmbătă, la Casa Albă.

Anterior, Donald Trump a afirmat, într-un interviu acordat NBC, că nu vrea război cu Iranul, semnalând intenţia de a purta negocieri cu liderii de la Teheran.

Donald Trump a declarat, vineri, că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

Citește și: Scandal la ședința PSD între Ciolacu și Oprișan .

Administraţia de la Washington a cerut organizarea unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei cu Iranul, acuzat că a doborât o dronă militară americană.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că au evitat atacarea celui de-a doua aeronave. Gardienii Revoluţiei din Iran afirmă că drona militară americană ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Iranul este acuzat şi de atacarea unor petroliere, în Golful Oman şi în Strâmtoarea Hormuz.

AdministraÅ£ia din Iran a avertizat, sâmbătă, Statele Unite că armata iraniană va reacÅ£iona „ferm” la orice agresiune militară, în contextul tensiunilor dintre Teheran şi Washington.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here