Nike şi-a retras unele produse din China după ce unul dintre designerii săi a stârnit indignare printre chinezi exprimându-şi susţinerea faţă de protestele din Hong Kong, conform news.ro.

Nike a informat joi într-un comunicat că a decis să retragă de pe piaţa chineză unele produse „în baza feedback-ului primit de la clienţii chinezi”.

„Am retras un număr mic de produse din China care au fost create de un colaborator”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN.

Citește și: Radu Banciu iese din nou la rampă! Acesta nici nu e un partid, e un apendice al frustrărilor .

Compania americană nu a oferit mai multe detalii.

Financial Times a informat miercuri că Nike a retras o linie de încălţăminte creată în colaborare cu firma japoneză Undercover, care este condusă de designer-ul Jun Takahashi.

Site-ul YY.com a informat într-un comunicat că nu va vinde încălţămintea Undercover x Nike Daybreak după ce a primit informaţii de la firma americană în acest sens.

Undercover a publicat mai devreme luna aceasta pe Instagram o fotografie cu protestele din Hong Kong însoţită de descrierea „Fără extrădări în China. Hai Hong Kong”.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță echipa pe care și-a făcut-o azi-noapte Viorica Dăncilă: ‘O să fie scandal!’

În Hong Kong, milioane de persoane au protestat în ultimele săptămâni faţă de un proiect de lege care ar permite extrădarea infractorilor în China. Protestatarii susţin că astfel ei vor fi expuşi unui sistem judiciar incorect şi controlat de partidul comunist.

Unii utilizatori ai reţelelor sociale din China şi-au exprimat indignarea faţă de această postare a Undercover. Pe Weibo, versiunea chineză a Twitter, unii au promis că îşi vor arunca încălţămintea Nike. Un utilizator a postat o fotografie cu încălţămintea în coşul de gunoi.

Citește și: EXCLUSIV ‘Spirala’ USR-PLUS-LGBT-Rezist. Finanțatorul din umbră

China este una dintre cele mai importante pieţe pentru Nike, fiind printre cele care se dezvoltă cel mai rapid. Este de asemenea un punct important pentru fabricarea produselor, aproximativ un sfert din produsele Nike fiind create în China în anul fiscal 2018.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here