Unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa unui cuplu este reprezentat de naşterea copiilor şi creştinarea acestora. Fiind vorba de cea mai frumoasă zi din viaţa celui mic, cu siguranţă te întrebi cu ce să îl îmbraci la botez, pentru ca amintirile să fie deosebite şi să vă bucuraţi de ceremonie, alături de viitorii naşi. 

 

Trebuie să ştii că bebeluşul poate purta două seturi de costume pentru botez, care constau în cele pe care le va purta acasă şi în hainele cu care va fi îmbrăcat după taina botezului. Ţinând cont de tradiţie, părinţii bebeluşului se vor ocupa de achiziția hainelor cu care cel mic va intra în biserică, urmând ca părinţii spirituali ai acestuia să achiziţioneze hăinuţele festive pentru botez. 

 

Află cum poţi alege costumul de botez potrivit celui mic şi care sunt criteriile de care trebuie să ţii cont,  pentru alegerea celor mai potrivite articole vestimentare.

 

Culori ideale pentru hăinuţele de botez

Conform tradiţiei străbune, copilașul proaspăt botezat trebuie să fie îmbrăcat în haine albe, care simbolizează puritatea şi inocenţa. Cu toate acestea, în zilele noastre părinţii aleg şi alte culori atunci când vine vorba de trusoul de botez. Culorile cel mai des folosite sunt cele pastelate, în nuanţe de roz, roşu, verde sau bej, ideale pentru fetiţe, în timp ce băieţeii se bucură de un costum în nuanţe de bleu sau gri şi de botoşei simpatici, care să se asorteze cu restul ţinutei, aşa cum vei găsi la Fabrica de Magie

 

De regulă, pentru fetiţe se aleg rochiţe colorate mai lungi, cu broderii, dantelă, perle sau inserţii din tul, care le vor face să arate precum micile prinţese. Din fericire, în cazul hăinuţelor de botez, există o paletă largă de culori şi combinaţii cromatice disponibile. 

 

Totodată, părinţii aleg costumaşe pentru botezul copilului în funcţie de tematică, cu scopul de a-i transforma pe cei mici în prinţi sau prinţese, cu ajutorul unor accesorii de efect. Cu siguranţă nu există o regulă scrisă în ceea ce privește nuanţele hainelor pe care cel mic le va purta la botez, însă se recomandă evitarea culorilor închise precum negru sau bleumarin.

 

Alegerea stilului potrivit pentru ţinuta de botez

Pentru a alege cât mai repede ţinuta de botez pentru copilul tău, se recomandă să ai în vedere stilul vestimentar pe care ai dori ca cel mic să îl adopte. Astfel, trebuie să te gândeşti dacă vrei să optezi pentru ceva tradiţional sau să alegi hăinuţe moderne. 

 

În cazul unui botez tradiţional, indiferent de sexul copilului, poţi alege un costum popular special creat pentru prichindei, cu toate accesoriile care îl vor pune în evidenţă. În caz contrar, o ţinută modernă poate fi formată dintr-o rochiţă din tul, ideală pentru fetiţe şi dintr-o pereche de pantaloni şi o cămaşă în culori deschise, pentru un băieţel. 

 

Posibilităţile pe care le ai la dispoziție, în ceea ce priveşte alegerea unei ţinute de botez, sunt nelimitate, ţinând cont de gama largă de piese vestimentare create pentru copii, în funcţie de culori şi materiale. Alege ceea ce crezi ca l-ar avantaja cel mai mult pe cel mic, pentru a privi cu drag pozele efectuate, la finalul acestui eveniment deosebit.


Selecţia celor mai bune materiale pentru hăinuţele de botez

Unul dintre aspectele importante de care trebuie să ţii cont în procesul de alegere a hăinuţelor pentru botez este materialul, ales în funcţie de temperaturi şi anotimp. Costumul pentru botez trebuie să fie confecţionat din ţesături naturale, confortabile şi plăcute la atingere, deoarece pielea bebeluşilor este foarte sensibilă şi se poate irita uşor. 

 

Evită, pe cât posibil, alegerea unor haine din materiale sintetice, în care copilașul va transpira, ceea ce îi poate provoca disconfort. Având în vedere multitudinea de opţiuni disponibile în ceea ce priveşte hăinuţele pentru botez, ai posibilitatea de a merge în magazine, pentru a vedea care sunt trusourile pentru botez la modă sau poţi alege să comanzi online articolele pentru bebeluşi, în funcţie de preţul de care dispui şi de materialul confortabil din care sunt confecţionate, de preferat in sau bumbac. 

 

În plus, hăinuţele pentru botez nu trebuie să fie fixe, fiind recomandat să alegi cel puţin o mărime mai mare, care să îl ajute pe cel mic să se simtă confortabil. La fel de util este să alegi hăinuţele pentru botez potrivite, în funcţie de sezon, cu mânecă lungă sau scurtă, optând pentru materiale călduroase sau mai lejere.

 

Ce trebuie să ştii despre accesorizare?

Pe lângă hăinuţele propriu-zise pentru ceremonia de botez, poţi opta şi pentru integrarea accesoriilor care să se potrivească cu restul ţinutei. Astfel, pălăriile, panglicile, botoşeii sau jachetele sunt foarte importante, deoarece scot în evidenţă şi mai mult trusoul pentru botez. 

 

Totodată, conform obiceiurilor creştine, naşii sunt cei care îi vor oferi celui mic un set de accesorii la botez. Acesta poate fi format din brăţară şi lănţişor pentru băieţei şi cercei de aur pentru fetiţe.

 

Pentru a sărbători ziua specială de botez a proaspătului venit în familie, vei avea nevoie de cele mai frumoase hăinuţe, alese în funcţie de material sau model. Nu uita nici de accesoriile care completează în mod armonios ţinuta, pe care le poţi găsi atât în magazinele fizice, cât şi în cele disponibile online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here