Alte două incendii de vegetaţie au izbucnit în noaptea de joi spre vineri pe insula Evia din Grecia şi au condus la evacuarea a patru sate, au anunţat autorităţile elene citate de agenţia Petra, potrivit agerpres.ro.

Cele mai recente incendii de vegetaţie au izbucnit la câteva ore după ce un alt incendiu major a determinat mobilizarea a peste o sută de pompieri şi evacuarea unui alt sat.

Pompierii au reuşit să limiteze propagarea incendiului iniţial, care a mistuit suprafeţe împădurite şi zone agricole, însă terenul accidentat şi temperaturile ridicate au zădărnicit eforturile de stingere a flăcărilor.

Se taie în carne vie în PNL: EXCLUDERI pe bandă rulantă într-o filială importantă

Potrivit departamentului de pompieri, un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost reţinut fiind suspectat că ar fi declanşat primul incendiu după ce ar fi dat foc la buruienile din apropierea casei. Bărbatul urmează să fie prezentat vineri la tribunal.

OrganizaÅ£ia World Wildlife Fund (WWF) a avertizat joi în legătură cu riscul izbucnirii unor noi ”superincendii” care se răspândesc cu repeziciune ca urmare a valurilor de caniculă şi a secetei ce afectează Europa. Între 2017 şi 2018, incendii foarte greu de stins din cauza vânturilor puternice au condus la moartea a 225 de persoane în Portugalia, Grecia şi Spania, iar situaÅ£ia s-ar putea agrava din cauza alocării necorespunzătoare a resurselor, dar şi a temperaturilor globale în creştere, potrivit WWF.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR – Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

Cel puţin 13 persoane au murit în urma ultimului val de caniculă care a cuprins Europa, în multe ţări, precum Franţa, depăşindu-se cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată. Peste 1.400 de incendii de pădure au fost deja raportate în 2019 în Europa.

Situl arheologic al Acropolei din Atena, unul dintre cele mai faimoase monumente ale antichităţii şi unul dintre cele mai vizitate din lume, a fost închis joi şi vineri după-amiază din cauza temperaturilor caniculare înregistrate pe dealul stâncos sub razele soarelui arzător, a anunţat săptămâna aceasta ministerul grec al Culturii.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here