Teodorivici este fostul subordonat/agent al generalului SIE Dan Dumitru, alias Dan Chiriac, prieten bun cu Geoana, Nastase, etc, fost sef la “Fantome” la Servicul “U”!

“Presedintele Traian Basescu i-a acordat directorului SIE, Gheorghe Fulga, Ordinul National „Steaua Romaniei” printr-un decret semnat luni. Documentul, care este contrasemnat de premierul Calin Popescu Tariceanu, a fost facut public marti, prin publicarea sa in Monitorul Oficial.
Motivatia prezentata in decret este aceea ca ordinul se acorda „pentru indeplinirea cu succes a atributiilor profesionale deosebite si misiunilor speciale”. Printr-un alt decret prezidential semnat in aceeasi zi Basescu „inainteaza in gradul urmator” (cu incepere de marti, 8 februarie) o serie de generali ale caror nume nu sunt facute publice in Monitorul Oficial.
Acum mai bine de o luna, la sfarsitul anului 2004, presedintele Traian Basescu a vizitat sediul SIE, asigurandu-i pe sefii structurilor SIE (in special ofiterii de informatii) ca nu vor fi inlocuiti si ca nu vor avea loc modificari majore in structurile Serviciului. Presa a relatat despre faptul ca directorul Fulga nu a primit aceasta asigurare.
In timpul vizitei Basescu s-a declarat multumit „de nivelul de reformare al SIE”, dar a atras atentia ca „Serviciul este obligat sa evolueze pozitiv”.
Fulga i-a redat gradul de general lui Pacepa
Numele directorului SIE, Gheorghe Fulga, a aparut recent in presa ca urmare a faptului ca in ultimele zile ale mandatului lui Ion Iliescu i-a redat gradul de general fostului sef al spionajului romanesc, Ion Mihai Pacepa. Generalul Pacepa fusese reabilitat printr-o sentinta definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Tot la sfarsitul anului trecut presa a scris pe larg despre agresarea in propria casa a tatalui directorului SIE, generalul pensionar Gheorghe Constantin Fulga. La mijlocul lunii noiembrie Fulga senior a fost legat si batut crunt de doua persoane care purtau cagule. Agresiunea a avut loc in locuinta sa din satul Sulta, comuna Agas (judetul Bacau).
Strategia lui Fulga-PSD
Se cunoaste faptul ca Fulga si PSD au elaborat si aplicat o strategie de control politic al SIE. Astfel, cand PSD a castigat alegerile, in SIE erau numai doi generali, care au fost trecuti imediat la pensie. Ulterior, Fulga si Iliescu au inceput sa-si aleaga oamenii, sa-i verifice si, incet incet, sa-i avanseze. Au fost avansati ofiteri de la gradul de maior si lt.-col., in numai trei ani, la gradul de general de brigada sau general-maior. In acest mod, pe criterii politice, au fost avansati 12 generali si o cohorta de colonei. Toti sunt fosti securisti, sustinatori ai PSD.
Spre exemplu: general-colonel Rotaru Constantin (ajuns din colonel general cu trei stele in trei ani), general-maior Ionescu Paul, general-maior Goia, general-maior Valcea Marin, general-maior Marcel Alexandru, general-maior Sandru, general de brigada Istrate, general de brigada Predoiu Silviu, general de brigada Dumitrescu Gabriel, general de brigada Isac Adrian, general-maior Chiriac Dan, general de brigada Iana, col. Bobocea, col. Isar I., col. Ruset V., col. Ion Mihai etc. Toate aceste persoane si multe altele au fost promovate in grad si functie de fosta putere. Sunt fosti ofiteri de securitate si sustinatori ferventi ai PSD.
Gurile rele spun ca au planificat si derulat diverse operatiuni menite sa aduca fonduri PSD. Operatiunile au fost coordonate de Rotaru Constantin si conduse nemijlocit de generalii Dumitrescu si Valcea. Pentru a acoperi urmele, Fulga a desfiintat pur si simplu directia condusa de generalul Dumitrescu, prin intermediul careia s-a desfasurat operatiunea.
Drept recompensa, pe ultima suta de metri fostul guvern l-a numit secretar de stat si sef al unei agentii guvernamentale de control al exporturilor si importurilor de materiale strategice.
Ofiteri acoperiti in toate structurile statului
Multi dintre „ofiteri” sunt secretari de stat si angrenati in munca politica a PSD. Este cazul lui Dumitru Dan, secretar de stat si sef al Oficiului guvernului pentru relatii cu Rep. Moldova. Baiatul cu ochi albastri a spionat in SUA si Canada inainte de 1989 si ulterior pana in anul 1999.
A activat in randul personalului de la Centrala Nucleara de la Cernavoda, care ii cunoaste apartenenta la fosta securitate si la SIE.
Anturajul sau este format din odrasle de nomenclaturisti comunisti, cu care in mod oneros a derulat diferite afaceri.
Este in relatii foarte apropiate de prietenie si afaceri cu Viorel Hrebenciuc. Impreuna au facut afaceri cu Rafo si au incercat sa se implice in privatizarea SN Petrom (au introdus la Iliescu si Nastase o delegatie a firmei ruse TNK).
Dan Dumitru a fost un sustinator aprig al lui Adrian Nastase, fiind considerat un apropiat al acestuia. In prezent depune eforturi sustinute impreuna cu George Copos pentru a fi mentinut in functia de secretar de stat. Cel mai apropiat prieten al sau este Mircea Geoana, dezvaluiau cei de la Hot News.

In capitolul „Evenimente premergatoare arestarii” din cartea „Infern ’89”, Mircea Raceanu descrie relatiile Romaniei cu SUA din perspectiva securistilor care il chemau la „discutii” (de fapt directori in MAE proveniti de la Securitate). Inaintea arestarii, ofiterii de securitate i-au fluturat pe la nas cadouri, chiar si o… promovare.
In pag. 23 Mircea Raceanu povesteste prima data despre Dan Dumitru, fost prim colaborator al ambasadorului roman la Washington (de fapt ofiter DSS), care i-a propus sa distribuie diplomatilor americani cate un set de materiale propagandistice despre Romania. In timpul anchetei la Directia a VI-a a Securitatii Raceanu a fost pus sa scrie despre cine stia ca era ofiter de securitate in MAE (si daca le-a transmis
numele lor partii americane), in lunga lista figurand si Dan Dumitru.
Pe 18 ianuarie, cand Dan Dumitru roia in jurul lui Raceanu, acestuia i se pregatea arestarea. Desigur, Mircea Raceanu nu avea de unde sti ca de fapt Dan Dumitru este un nume legendar, respectivul ofiter numindu-se in realitate Dan Chiriac (la
un moment dat a ajuns insarcinat cu afaceri).

Si poate sunteti interesati sa aflati cu ce se ocupa acum domnul Dan Chiriac. Este ditamai directorul contraspionajului, adjunct al lui Gh.
Fulga, directorul SIE, un cadru de nadejde care la aceasta ora poate a si avut „contacte” cu oficiali NATO. Bine nimerit: persoana scolita, cu „educatie” NATO, extrem de informata despre NATO, care cunoaste bine aceasta alianta „din interior”.

Dupa revenirea de la post, de la Washington, in 1988, a lucrat in centrala DIE, la zona America.

In 1990 a devenit sef serviciu „America” la Directia c. i. ext.

In 1994 a fost trimis la post la Londra, de unde a revenit in 2001.
Pentru gradul de general nu indeplinea conditiile Legii statutului cadrelor militare.
O fi Romania un candidat important pentru NATO, Pactul ne priveste cu bunavointa, dar sprintul final poate fi ratat din cauza Priboilor, printre care, iata, l-am descoperit intr-o functie inalta si pe Dan Chiriac.

Pentru NATO aspectele legate de protejarea informatiilor sunt mai importante decat admiterea unei tari.

Si cum la noi maturoiul se misca lent, un Dan Chirac la SIE inseamna ca Romania nu i-a eliminat
pe fostii securisti din structurile de putere.

NATO insista ca Romania sa-i verifice cu strictete pe fostii securisti. Atat de bine i-a verificat incat i-a propulsat in fruntea
SIE. Un Dan Chiriac poate fi incadrat la ceea ce NATO atentioneaza asupra securistilor cu trecut tenebros, sustinatori dogmatici ai regimului Ceausescu. Or, Dan Chiriac este un autentic spion antioccidental. Secretele NATO nu-i pot ocoli pe Dan Chiriac si pe
altii ca el, care misuna prin structurile de informatii si guvernamentale.

Chiar daca generalul Dan Chiriac ar declara dragoste netarmurita fata de NATO, pentru el solutia este una singura: maturoiul.

Desi stransa cu usa integrarii, administratia de la Bucuresti nu da semne sa foloseasca maturoiul.

Problema fostilor securisti nu este inventata, coane Adrian Nastase, si este exprimata prin complicitatea tacita intre autoritati si serviciile secrete bantuite de asemenea exemplare gata sa-l trimita pe Raceanu la moarte din cauza unor vini inventate.

Olandezii de la Damen, fost șef la Doi și un sfert și un fost general SIE specialist în fantome dezvaluiau colegii de la FLUX 24.

La doar câteva luni după ce au preluat managementul șantierului naval de la Mangalia, olandezii de la grupul Damen au numit la conducere două nume cu greutate din serviciile de informații românești, informează Jurnalul.ro, conform ot dezvaluirilor celor de la Flux 24 care a inceput sa puna ‘cap la cap informatiile”.

 Este vorba despre Dorin Grosu, vicepreşedintele noii companii Damen Shipyards Mangalia, fost şef al Doi şi-un Sfert şi ofiţer de informaţii al Armatei, și consultantul Dan Dumitru, fost general SIE. 

Dorin Grosu a ajuns în această funcție din postura de consilier personal al ministrului Economiei. Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat. Anterior,  a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011, el condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta Doi şi-un Sfert, serviciul secret al MAI). Între 2000 şi 2003, Grosu a fost ofiţer specialist în Direcţia Generală de Informaţii Apărării (serviciul secret al Armatei), potrivit sursei citate.

Cât despre consultantul Dan Dumitru, aceste este general SIE în rezervă, activând, înainte de 1989, pe platforma Centralei Nucleare de la Cernavodă şi în brigada specială „U” a Securităţii, cunoscută şi sub denumirea de „Fantome”. De asemenea, până în 2010, Dan Dumitru a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Economie și a condus Oficiul Guvernului pentru relaţii cu Republica Moldova.

La doar câteva luni după ce au preluat managementul șantierului naval de la Mangalia, olandezii de la grupul Damen au numit la conducere două nume cu greutate din serviciile de informații românești, informează Jurnalul.ro. Este vorba despre Dorin Grosu, vicepreşedintele noii companii Damen Shipyards Mangalia, fost şef al Doi şi-un Sfert şi ofiţer de informaţii al Armatei, și consultantul Dan Dumitru, fost general SIE. 

Dorin Grosu a ajuns în această funcție din postura de consilier personal al ministrului Economiei. Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat. Anterior,  a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011, el condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta Doi şi-un Sfert, serviciul secret al MAI). Între 2000 şi 2003, Grosu a fost ofiţer specialist în Direcţia Generală de Informaţii Apărării (serviciul secret al Armatei), potrivit sursei citate.

Cât despre consultantul Dan Dumitru, aceste este general SIE în rezervă, activând, înainte de 1989, pe platforma Centralei Nucleare de la Cernavodă şi în brigada specială „U” a Securităţii, cunoscută şi sub denumirea de „Fantome”. De asemenea, până în 2010, Dan Dumitru a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Economie și a condus Oficiul Guvernului pentru relaţii cu Republica Moldova.

Intr-un editorial in Cotidinaul, Eduard O. Ohanesian deconspitra alte fapte si aspecte grave: “Autodeconspirarea activităților SIE în Republica Moldova”.

Un document inedit dovedește că articolele apărute în presă de-a lungul vremii au declanșat anchete interne în cadrul spionajului extern românesc, ducând chiar la autodeconspirarea unor ofițeri acoperiți din cadrul Serviciului de Informații Externe.

Declarația de martor a colonelului în rezervă CIE-SIE Doina Moinescu, fost șef de serviciu, extrasă din dosarul 4855/2/2006 (Ionel Dragomir vs. SIE), este primul act oficial de autodeconspirare a unui ofițer operativ din cadrul Serviciului de Informații Externe cu activitate intensă pe spațiul țărilor ex-sovietice.

Moinescu descrie modul în care se desfășoară operațiunile SIE și ordinea ierarhică în cadrul serviciului la acea dată, dând în vileag cu acestă ocazie și statutul unui important secretar de stat, Dan Chiriac, fost spion pe spațiul SUA. Aceeași Doina Moinescu apare la sfârșitul anului 2003 și în documentele Registrului de stat al întreprinderilor și organizațiilor din Republica Moldova, ca administrator al reprezentanței din Moldova a “Asociației Centrul Românesc de Afaceri”.

“Curtea de Apel București
Secția Contencios Administrativ și Fiscal
Dosar nr. 4855/2/2006

Ședința publică / nepublică din data de 16.01.2008

Declarație martor

Cât timp a lucrat în unitatea noastră reclamantul s-a aflat în subordinea mea eu coordonându-i direct activitatea. Din anul 2004 a lucrat în afara unității pentru sarcinile pe care le primea luînd legătura cu mine și îmi comunica rapoartele și informațiile obținute pe suport magnetic, fiind obținută în prealabil aprobarea conducerii pentru această metodă de lucru. Informațiile primite de la reclamant erau procesate doar de mine, iar eu trimiteam materialele mai departe pe filieră.

Reclamantul a lucrat în afara unității pe un calendar care nu aparținea serviciului și avea îndatorirea de a-și proteja munca, obligații care presupuneau să nu lucreze cu Internetul și să nu aibă acces nimeni altcineva la calculator pe parola reclamantului. Precizez că obligația de a nu lucra cu Internetul la care am făcut referire, viza faptul să nu fie conectat la Internet în momentul în care procesa informațiile. Arăt că în măsura în care i s-ar fi pus la dispoziție un laptop pt. serviciu pt. lucru în afara serviciului, reclamantul ar fi avut acces doar la anumite specialități ale acestuia, respectiv redactare documente, fiind blocat accesul la alte opțiuni. Arăt că în legătură cu cel de-al doilea material sau al treilea publicat în “România liberă” în primăvara 2005 vizând prezența în România a unor firme străine arăt că acesta cuprindea informația la care recl. nu a avut și nu avea cum să aibă acces. Arăt că la momentul respectiv s-a pus problema acestei scurgeri de informații și întreg serviciul a fost supus unei anchete interne. Reclamantul mi-a solicitat în perioada în care se afla în custodia Direcției de Protecție să fie scos la raport solicitare căreia i-am dat curs însă dl Dan Chiriac – Secretar de Stat mi-a spus că nu poate să-l primească. Aspectele în legătură cu care recl. solicita scoaterea la raport vizau modul în care decurgea ancheta sa disciplinară precum și alte informații de care nu am cunoștință Știu că este obligatorie primirea la raport a celor care solicită și personal nu am cunoștință să mai fi existat un astfel de refuz.”

Generosul spațiu slav și ghimpele Conțiu

Surse din cadrul Serviciului de Informații Externe afirmă că Doina Moinescu făcea parte din garda veche a Securității externe, fiind o apropiată a generalilor CIE/SIE Dan Dumitru, Adrian Isac şi Mircea Haş. A fost căsătorită cu Mircea Lazăr, fost ofiţer de contrainformaţii la detaşamentele de pompieri. Aceleași surse spun că Moinescu a avut mari probleme cu soțul său, în anul 1997, când ar fi divorţat, apoi cu fata sa (scandaluri legate de Grecia, Japonia și Canada). Colonel (r) Doina Moinescu a fost şefă al unui important serviciu de analiză din cadrul SIE până la începutul anului 2008, când a fost trecută în rezervă. Cât a coordonat activitatea agenților SIE pe spațiul Republicii Moldova, Moinescu a beneficiat de protecţie politică și a avut în coordonare numeroşi ofiţeri sub acoperire, informatori, jurnaliști acoperiți şi cadre asociate ce activau pe spaţiul ţărilor ex-sovietice.

Cel mai cunoscut dintre aceştia este faimosul „dezertor” Mihai Conţiu. Ofiţerii spun că acesta şi-ar fi început activitatea în Republica Moldova prin 1998, când era un simplu informator SIE, fiind promovat ulterior la statutul de „cadru asociat”. Se spune că acesta ar fi refuzat să mai îndeplinească misiunea de cărăuș de bani negri, produși din vânzarea de “cetățenii” și vize Schengen, între Republica Moldova și Ungaria.

Când ofiţerii de linie din ambasada României de la Chişinău Nic Negescu şi Dan Dungaciu l-au deconspirat pe Conţiu, şefii unor direcţii din SIE, Adrian Isac, Dan Dumitru şi Mircea Haş (cei care l-au promovat), i-au sărit în ajutor. Se pare că prin „relaţiile” sale vechi de pe spaţiul sovietic, Doina Moinescu ar fi intervenit pentru Conţiu. Fostul „cadru asociat” neagă că ar fi fost ajutat de cei de mai sus. Prin intermediul Ambasadei Române de la Chişinău, Doina Moinescu (consilier economic în anul 2001) i-a cultivat intens şi pe Marius Stoian, Francesco Gerardi, Victor Nichituş şi Cristian Pohrib. Activitatea intelectuală a Doinei poate fi studiată în arhivele Institutului de Politici Publice, alături de nume sonore din generosul spaţiu slav.

Dosarul „Patriarhul”

Întoarsă de la post din Ambasada României în Republica Moldova, Doina Moinescu a făcut un raport detaliat despre relaţiile dintre generalul GRU Anatolie Andreevici Coman, conspirat „Patriarhul” şi prim-adjunctul SIE, generalul Silviu Predoiu (conspirat „Pumnea”). Sursele noastre spun că Doina a fost cât p-aci să zboare din SIE, dacă nu interveneau pentru ea doi oameni politici ai fostului PDL. Imediat ce a fost scoasă în rezervă, Doina Moinescu a fost retrimisă în Republica Moldova.

Beneficiind de poziţia sa în contraspionajul extern, Doina Moinescu a fost promovată în cercurile masonice moldoveneşti de Dan Dumitru, vechi cadru conspirat al Securității în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Anatolie Coman, cel care în 2003 a ajutat-o să găsească un sediu asociaţiei “Centrul Românesc de Afaceri”, unitate SIE conspirată, a primit ceea ce i se cuvenea. Alături de _fantoma_ Dan Dumitru, Doina este co-autoarea dosarului „Patriarhul”, care se referă la activitatea generalului GRU Anatolie Andreevici Coman, mare mason moldovean.

Realitatea. net revine si completeaza : Informație-bombă! Ce-a făcut Liviu Dragnea, însoțit de un general SIE!

Liviu Dragnea face lobby pentru un contract de 1,6 miliarde de euro. Informaţia a fost dezvăluită de jurnalistul Sabin Orcan, în direct la Realitatea TV.

Sabin Orcan a spus că Liviu Dragnea a mers la sediul companiei Damen, din Olanda, de două ori. Şi nu a fost singur. A mers însoţit de un general SIE în rezervă: Dan Dumitru.

Miza este reprezentată de un contract cu Ministerul Apărării. Comisarul.ro detaliază contextul afacerii. Statul român, acţionar majoritar al şantierului naval Mangalia, a renunţat la conducerea companiei în favoarea olandezilor de la Damen.

Aceştia au dat şefia şantierului pe mâinile lui Dan Dumitru şi Dorin Grosu, un alt fost ofiţer de informaţii şi fost şef al celebrei „doi şi un sfert”, potrivit jurnalul.ro

Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat.

Anterior, a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011 a condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta „Doi şi-un Sfert”, serviciul secret al MAI), conform sursei citate.

Ulterior, Comisarul.ro revine cu alte dezvaluiri. Incisiv de Prahova doar va devoaleaza (deocamdata) dezvaluirile effectuate de alte enitati de presa si isi rezerva dreptul de a veni cu corecturi si/sau completari necesare in investigatia propie:

Informație-BOMBĂ! Dragnea, însoțit de un general SIE, a fost de două ori la sediul Damen, în Olanda. Olandezii se bat pentru un contract de 1,6 miliarde de euro la MApN

Informație-BOMBĂ! Dragnea, însoțit de un general SIE, a fost de două ori la sediul Damen, în Olanda. Olandezii se bat pentru un contract de 1,6 miliarde de euro la MApN. Informația a fost dezvăluită de jurnalistul Sabin Orcan la Realitatea TV, în emisiunea Jocuri de Putere realizată de Rareș Bogdan. 

Sabin Orcan a dezvăluit că Dragnea a fost însoțit de generalul SIE în rezervă, devenit Dan Dumitru.

Amănunte incendiare

Statul român este acționarul majoritar al șantierului naval Mangalia, dar a renunțat la conducerea companiei în favoarea olandezilor de la Damen.

După numai câteva luni, olandezii au numit la șefia șantierului două nume cu greutate din serviciile de informații românești, potrivit jurnalul.ro.

Este vorba, pe de o parte, despre Dorin Grosu, vicepreşedintele Consiliului de Administrație al Damen Shipyards Mangalia, fost şef al „Doi şi-un Sfert” şi ofiţer de informaţii al Armatei.

Pe de altă parte, în conducere a fost numit și consultantul Dan Dumitru, general SIE în rezervă.

Dorin Grosu a ajuns în această funcție din postura de consilier personal al ministrului Economiei.

Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat.

Anterior, a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011 a condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta „Doi şi-un Sfert”, serviciul secret al MAI).

Între 2000 şi 2003, Grosu a fost ofiţer specialist în Direcţia Generală de Informaţii Apărării (serviciul secret al Armatei), potrivit sursei citate”.  Vom reveni, cu siguranta, cu completari si dezvaluiri senzationale.(Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here