Connect with us

Uncategorized

Subordonatul sefului “Fantome” de la Servicul “U” din SIE!/Fosta “Falanga” apropiata de …USSR/Ofiteri acoperiti in toate structurile statului

Published

on

Teodorivici este fostul subordonat/agent al generalului SIE Dan Dumitru, alias Dan Chiriac, prieten bun cu Geoana, Nastase, etc, fost sef la “Fantome” la Servicul “U”!

“Presedintele Traian Basescu i-a acordat directorului SIE, Gheorghe Fulga, Ordinul National „Steaua Romaniei” printr-un decret semnat luni. Documentul, care este contrasemnat de premierul Calin Popescu Tariceanu, a fost facut public marti, prin publicarea sa in Monitorul Oficial.
Motivatia prezentata in decret este aceea ca ordinul se acorda „pentru indeplinirea cu succes a atributiilor profesionale deosebite si misiunilor speciale”. Printr-un alt decret prezidential semnat in aceeasi zi Basescu „inainteaza in gradul urmator” (cu incepere de marti, 8 februarie) o serie de generali ale caror nume nu sunt facute publice in Monitorul Oficial.
Acum mai bine de o luna, la sfarsitul anului 2004, presedintele Traian Basescu a vizitat sediul SIE, asigurandu-i pe sefii structurilor SIE (in special ofiterii de informatii) ca nu vor fi inlocuiti si ca nu vor avea loc modificari majore in structurile Serviciului. Presa a relatat despre faptul ca directorul Fulga nu a primit aceasta asigurare.
In timpul vizitei Basescu s-a declarat multumit „de nivelul de reformare al SIE”, dar a atras atentia ca „Serviciul este obligat sa evolueze pozitiv”.
Fulga i-a redat gradul de general lui Pacepa
Numele directorului SIE, Gheorghe Fulga, a aparut recent in presa ca urmare a faptului ca in ultimele zile ale mandatului lui Ion Iliescu i-a redat gradul de general fostului sef al spionajului romanesc, Ion Mihai Pacepa. Generalul Pacepa fusese reabilitat printr-o sentinta definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Tot la sfarsitul anului trecut presa a scris pe larg despre agresarea in propria casa a tatalui directorului SIE, generalul pensionar Gheorghe Constantin Fulga. La mijlocul lunii noiembrie Fulga senior a fost legat si batut crunt de doua persoane care purtau cagule. Agresiunea a avut loc in locuinta sa din satul Sulta, comuna Agas (judetul Bacau).
Strategia lui Fulga-PSD
Se cunoaste faptul ca Fulga si PSD au elaborat si aplicat o strategie de control politic al SIE. Astfel, cand PSD a castigat alegerile, in SIE erau numai doi generali, care au fost trecuti imediat la pensie. Ulterior, Fulga si Iliescu au inceput sa-si aleaga oamenii, sa-i verifice si, incet incet, sa-i avanseze. Au fost avansati ofiteri de la gradul de maior si lt.-col., in numai trei ani, la gradul de general de brigada sau general-maior. In acest mod, pe criterii politice, au fost avansati 12 generali si o cohorta de colonei. Toti sunt fosti securisti, sustinatori ai PSD.
Spre exemplu: general-colonel Rotaru Constantin (ajuns din colonel general cu trei stele in trei ani), general-maior Ionescu Paul, general-maior Goia, general-maior Valcea Marin, general-maior Marcel Alexandru, general-maior Sandru, general de brigada Istrate, general de brigada Predoiu Silviu, general de brigada Dumitrescu Gabriel, general de brigada Isac Adrian, general-maior Chiriac Dan, general de brigada Iana, col. Bobocea, col. Isar I., col. Ruset V., col. Ion Mihai etc. Toate aceste persoane si multe altele au fost promovate in grad si functie de fosta putere. Sunt fosti ofiteri de securitate si sustinatori ferventi ai PSD.
Gurile rele spun ca au planificat si derulat diverse operatiuni menite sa aduca fonduri PSD. Operatiunile au fost coordonate de Rotaru Constantin si conduse nemijlocit de generalii Dumitrescu si Valcea. Pentru a acoperi urmele, Fulga a desfiintat pur si simplu directia condusa de generalul Dumitrescu, prin intermediul careia s-a desfasurat operatiunea.
Drept recompensa, pe ultima suta de metri fostul guvern l-a numit secretar de stat si sef al unei agentii guvernamentale de control al exporturilor si importurilor de materiale strategice.
Ofiteri acoperiti in toate structurile statului
Multi dintre „ofiteri” sunt secretari de stat si angrenati in munca politica a PSD. Este cazul lui Dumitru Dan, secretar de stat si sef al Oficiului guvernului pentru relatii cu Rep. Moldova. Baiatul cu ochi albastri a spionat in SUA si Canada inainte de 1989 si ulterior pana in anul 1999.
A activat in randul personalului de la Centrala Nucleara de la Cernavoda, care ii cunoaste apartenenta la fosta securitate si la SIE.
Anturajul sau este format din odrasle de nomenclaturisti comunisti, cu care in mod oneros a derulat diferite afaceri.
Este in relatii foarte apropiate de prietenie si afaceri cu Viorel Hrebenciuc. Impreuna au facut afaceri cu Rafo si au incercat sa se implice in privatizarea SN Petrom (au introdus la Iliescu si Nastase o delegatie a firmei ruse TNK).
Dan Dumitru a fost un sustinator aprig al lui Adrian Nastase, fiind considerat un apropiat al acestuia. In prezent depune eforturi sustinute impreuna cu George Copos pentru a fi mentinut in functia de secretar de stat. Cel mai apropiat prieten al sau este Mircea Geoana, dezvaluiau cei de la Hot News.

In capitolul „Evenimente premergatoare arestarii” din cartea „Infern ’89”, Mircea Raceanu descrie relatiile Romaniei cu SUA din perspectiva securistilor care il chemau la „discutii” (de fapt directori in MAE proveniti de la Securitate). Inaintea arestarii, ofiterii de securitate i-au fluturat pe la nas cadouri, chiar si o… promovare.
In pag. 23 Mircea Raceanu povesteste prima data despre Dan Dumitru, fost prim colaborator al ambasadorului roman la Washington (de fapt ofiter DSS), care i-a propus sa distribuie diplomatilor americani cate un set de materiale propagandistice despre Romania. In timpul anchetei la Directia a VI-a a Securitatii Raceanu a fost pus sa scrie despre cine stia ca era ofiter de securitate in MAE (si daca le-a transmis
numele lor partii americane), in lunga lista figurand si Dan Dumitru.
Pe 18 ianuarie, cand Dan Dumitru roia in jurul lui Raceanu, acestuia i se pregatea arestarea. Desigur, Mircea Raceanu nu avea de unde sti ca de fapt Dan Dumitru este un nume legendar, respectivul ofiter numindu-se in realitate Dan Chiriac (la
un moment dat a ajuns insarcinat cu afaceri).

Si poate sunteti interesati sa aflati cu ce se ocupa acum domnul Dan Chiriac. Este ditamai directorul contraspionajului, adjunct al lui Gh.
Fulga, directorul SIE, un cadru de nadejde care la aceasta ora poate a si avut „contacte” cu oficiali NATO. Bine nimerit: persoana scolita, cu „educatie” NATO, extrem de informata despre NATO, care cunoaste bine aceasta alianta „din interior”.

Dupa revenirea de la post, de la Washington, in 1988, a lucrat in centrala DIE, la zona America.

In 1990 a devenit sef serviciu „America” la Directia c. i. ext.

In 1994 a fost trimis la post la Londra, de unde a revenit in 2001.
Pentru gradul de general nu indeplinea conditiile Legii statutului cadrelor militare.
O fi Romania un candidat important pentru NATO, Pactul ne priveste cu bunavointa, dar sprintul final poate fi ratat din cauza Priboilor, printre care, iata, l-am descoperit intr-o functie inalta si pe Dan Chiriac.

Pentru NATO aspectele legate de protejarea informatiilor sunt mai importante decat admiterea unei tari.

Si cum la noi maturoiul se misca lent, un Dan Chirac la SIE inseamna ca Romania nu i-a eliminat
pe fostii securisti din structurile de putere.

NATO insista ca Romania sa-i verifice cu strictete pe fostii securisti. Atat de bine i-a verificat incat i-a propulsat in fruntea
SIE. Un Dan Chiriac poate fi incadrat la ceea ce NATO atentioneaza asupra securistilor cu trecut tenebros, sustinatori dogmatici ai regimului Ceausescu. Or, Dan Chiriac este un autentic spion antioccidental. Secretele NATO nu-i pot ocoli pe Dan Chiriac si pe
altii ca el, care misuna prin structurile de informatii si guvernamentale.

Chiar daca generalul Dan Chiriac ar declara dragoste netarmurita fata de NATO, pentru el solutia este una singura: maturoiul.

Desi stransa cu usa integrarii, administratia de la Bucuresti nu da semne sa foloseasca maturoiul.

Problema fostilor securisti nu este inventata, coane Adrian Nastase, si este exprimata prin complicitatea tacita intre autoritati si serviciile secrete bantuite de asemenea exemplare gata sa-l trimita pe Raceanu la moarte din cauza unor vini inventate.

Olandezii de la Damen, fost șef la Doi și un sfert și un fost general SIE specialist în fantome dezvaluiau colegii de la FLUX 24.

La doar câteva luni după ce au preluat managementul șantierului naval de la Mangalia, olandezii de la grupul Damen au numit la conducere două nume cu greutate din serviciile de informații românești, informează Jurnalul.ro, conform ot dezvaluirilor celor de la Flux 24 care a inceput sa puna ‘cap la cap informatiile”.

 Este vorba despre Dorin Grosu, vicepreşedintele noii companii Damen Shipyards Mangalia, fost şef al Doi şi-un Sfert şi ofiţer de informaţii al Armatei, și consultantul Dan Dumitru, fost general SIE. 

Dorin Grosu a ajuns în această funcție din postura de consilier personal al ministrului Economiei. Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat. Anterior,  a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011, el condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta Doi şi-un Sfert, serviciul secret al MAI). Între 2000 şi 2003, Grosu a fost ofiţer specialist în Direcţia Generală de Informaţii Apărării (serviciul secret al Armatei), potrivit sursei citate.

Cât despre consultantul Dan Dumitru, aceste este general SIE în rezervă, activând, înainte de 1989, pe platforma Centralei Nucleare de la Cernavodă şi în brigada specială „U” a Securităţii, cunoscută şi sub denumirea de „Fantome”. De asemenea, până în 2010, Dan Dumitru a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Economie și a condus Oficiul Guvernului pentru relaţii cu Republica Moldova.

La doar câteva luni după ce au preluat managementul șantierului naval de la Mangalia, olandezii de la grupul Damen au numit la conducere două nume cu greutate din serviciile de informații românești, informează Jurnalul.ro. Este vorba despre Dorin Grosu, vicepreşedintele noii companii Damen Shipyards Mangalia, fost şef al Doi şi-un Sfert şi ofiţer de informaţii al Armatei, și consultantul Dan Dumitru, fost general SIE. 

Dorin Grosu a ajuns în această funcție din postura de consilier personal al ministrului Economiei. Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat. Anterior,  a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011, el condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta Doi şi-un Sfert, serviciul secret al MAI). Între 2000 şi 2003, Grosu a fost ofiţer specialist în Direcţia Generală de Informaţii Apărării (serviciul secret al Armatei), potrivit sursei citate.

Cât despre consultantul Dan Dumitru, aceste este general SIE în rezervă, activând, înainte de 1989, pe platforma Centralei Nucleare de la Cernavodă şi în brigada specială „U” a Securităţii, cunoscută şi sub denumirea de „Fantome”. De asemenea, până în 2010, Dan Dumitru a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Economie și a condus Oficiul Guvernului pentru relaţii cu Republica Moldova.

Intr-un editorial in Cotidinaul, Eduard O. Ohanesian deconspitra alte fapte si aspecte grave: “Autodeconspirarea activităților SIE în Republica Moldova”.

Un document inedit dovedește că articolele apărute în presă de-a lungul vremii au declanșat anchete interne în cadrul spionajului extern românesc, ducând chiar la autodeconspirarea unor ofițeri acoperiți din cadrul Serviciului de Informații Externe.

Declarația de martor a colonelului în rezervă CIE-SIE Doina Moinescu, fost șef de serviciu, extrasă din dosarul 4855/2/2006 (Ionel Dragomir vs. SIE), este primul act oficial de autodeconspirare a unui ofițer operativ din cadrul Serviciului de Informații Externe cu activitate intensă pe spațiul țărilor ex-sovietice.

Moinescu descrie modul în care se desfășoară operațiunile SIE și ordinea ierarhică în cadrul serviciului la acea dată, dând în vileag cu acestă ocazie și statutul unui important secretar de stat, Dan Chiriac, fost spion pe spațiul SUA. Aceeași Doina Moinescu apare la sfârșitul anului 2003 și în documentele Registrului de stat al întreprinderilor și organizațiilor din Republica Moldova, ca administrator al reprezentanței din Moldova a “Asociației Centrul Românesc de Afaceri”.

“Curtea de Apel București
Secția Contencios Administrativ și Fiscal
Dosar nr. 4855/2/2006

Ședința publică / nepublică din data de 16.01.2008

Declarație martor

Cât timp a lucrat în unitatea noastră reclamantul s-a aflat în subordinea mea eu coordonându-i direct activitatea. Din anul 2004 a lucrat în afara unității pentru sarcinile pe care le primea luînd legătura cu mine și îmi comunica rapoartele și informațiile obținute pe suport magnetic, fiind obținută în prealabil aprobarea conducerii pentru această metodă de lucru. Informațiile primite de la reclamant erau procesate doar de mine, iar eu trimiteam materialele mai departe pe filieră.

Reclamantul a lucrat în afara unității pe un calendar care nu aparținea serviciului și avea îndatorirea de a-și proteja munca, obligații care presupuneau să nu lucreze cu Internetul și să nu aibă acces nimeni altcineva la calculator pe parola reclamantului. Precizez că obligația de a nu lucra cu Internetul la care am făcut referire, viza faptul să nu fie conectat la Internet în momentul în care procesa informațiile. Arăt că în măsura în care i s-ar fi pus la dispoziție un laptop pt. serviciu pt. lucru în afara serviciului, reclamantul ar fi avut acces doar la anumite specialități ale acestuia, respectiv redactare documente, fiind blocat accesul la alte opțiuni. Arăt că în legătură cu cel de-al doilea material sau al treilea publicat în “România liberă” în primăvara 2005 vizând prezența în România a unor firme străine arăt că acesta cuprindea informația la care recl. nu a avut și nu avea cum să aibă acces. Arăt că la momentul respectiv s-a pus problema acestei scurgeri de informații și întreg serviciul a fost supus unei anchete interne. Reclamantul mi-a solicitat în perioada în care se afla în custodia Direcției de Protecție să fie scos la raport solicitare căreia i-am dat curs însă dl Dan Chiriac – Secretar de Stat mi-a spus că nu poate să-l primească. Aspectele în legătură cu care recl. solicita scoaterea la raport vizau modul în care decurgea ancheta sa disciplinară precum și alte informații de care nu am cunoștință Știu că este obligatorie primirea la raport a celor care solicită și personal nu am cunoștință să mai fi existat un astfel de refuz.”

Generosul spațiu slav și ghimpele Conțiu

Surse din cadrul Serviciului de Informații Externe afirmă că Doina Moinescu făcea parte din garda veche a Securității externe, fiind o apropiată a generalilor CIE/SIE Dan Dumitru, Adrian Isac şi Mircea Haş. A fost căsătorită cu Mircea Lazăr, fost ofiţer de contrainformaţii la detaşamentele de pompieri. Aceleași surse spun că Moinescu a avut mari probleme cu soțul său, în anul 1997, când ar fi divorţat, apoi cu fata sa (scandaluri legate de Grecia, Japonia și Canada). Colonel (r) Doina Moinescu a fost şefă al unui important serviciu de analiză din cadrul SIE până la începutul anului 2008, când a fost trecută în rezervă. Cât a coordonat activitatea agenților SIE pe spațiul Republicii Moldova, Moinescu a beneficiat de protecţie politică și a avut în coordonare numeroşi ofiţeri sub acoperire, informatori, jurnaliști acoperiți şi cadre asociate ce activau pe spaţiul ţărilor ex-sovietice.

Cel mai cunoscut dintre aceştia este faimosul „dezertor” Mihai Conţiu. Ofiţerii spun că acesta şi-ar fi început activitatea în Republica Moldova prin 1998, când era un simplu informator SIE, fiind promovat ulterior la statutul de „cadru asociat”. Se spune că acesta ar fi refuzat să mai îndeplinească misiunea de cărăuș de bani negri, produși din vânzarea de “cetățenii” și vize Schengen, între Republica Moldova și Ungaria.

Când ofiţerii de linie din ambasada României de la Chişinău Nic Negescu şi Dan Dungaciu l-au deconspirat pe Conţiu, şefii unor direcţii din SIE, Adrian Isac, Dan Dumitru şi Mircea Haş (cei care l-au promovat), i-au sărit în ajutor. Se pare că prin „relaţiile” sale vechi de pe spaţiul sovietic, Doina Moinescu ar fi intervenit pentru Conţiu. Fostul „cadru asociat” neagă că ar fi fost ajutat de cei de mai sus. Prin intermediul Ambasadei Române de la Chişinău, Doina Moinescu (consilier economic în anul 2001) i-a cultivat intens şi pe Marius Stoian, Francesco Gerardi, Victor Nichituş şi Cristian Pohrib. Activitatea intelectuală a Doinei poate fi studiată în arhivele Institutului de Politici Publice, alături de nume sonore din generosul spaţiu slav.

Dosarul „Patriarhul”

Întoarsă de la post din Ambasada României în Republica Moldova, Doina Moinescu a făcut un raport detaliat despre relaţiile dintre generalul GRU Anatolie Andreevici Coman, conspirat „Patriarhul” şi prim-adjunctul SIE, generalul Silviu Predoiu (conspirat „Pumnea”). Sursele noastre spun că Doina a fost cât p-aci să zboare din SIE, dacă nu interveneau pentru ea doi oameni politici ai fostului PDL. Imediat ce a fost scoasă în rezervă, Doina Moinescu a fost retrimisă în Republica Moldova.

Beneficiind de poziţia sa în contraspionajul extern, Doina Moinescu a fost promovată în cercurile masonice moldoveneşti de Dan Dumitru, vechi cadru conspirat al Securității în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Anatolie Coman, cel care în 2003 a ajutat-o să găsească un sediu asociaţiei “Centrul Românesc de Afaceri”, unitate SIE conspirată, a primit ceea ce i se cuvenea. Alături de _fantoma_ Dan Dumitru, Doina este co-autoarea dosarului „Patriarhul”, care se referă la activitatea generalului GRU Anatolie Andreevici Coman, mare mason moldovean.

Realitatea. net revine si completeaza : Informație-bombă! Ce-a făcut Liviu Dragnea, însoțit de un general SIE!

Liviu Dragnea face lobby pentru un contract de 1,6 miliarde de euro. Informaţia a fost dezvăluită de jurnalistul Sabin Orcan, în direct la Realitatea TV.

Sabin Orcan a spus că Liviu Dragnea a mers la sediul companiei Damen, din Olanda, de două ori. Şi nu a fost singur. A mers însoţit de un general SIE în rezervă: Dan Dumitru.

Miza este reprezentată de un contract cu Ministerul Apărării. Comisarul.ro detaliază contextul afacerii. Statul român, acţionar majoritar al şantierului naval Mangalia, a renunţat la conducerea companiei în favoarea olandezilor de la Damen.

Aceştia au dat şefia şantierului pe mâinile lui Dan Dumitru şi Dorin Grosu, un alt fost ofiţer de informaţii şi fost şef al celebrei „doi şi un sfert”, potrivit jurnalul.ro

Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat.

Anterior, a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011 a condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta „Doi şi-un Sfert”, serviciul secret al MAI), conform sursei citate.

Ulterior, Comisarul.ro revine cu alte dezvaluiri. Incisiv de Prahova doar va devoaleaza (deocamdata) dezvaluirile effectuate de alte enitati de presa si isi rezerva dreptul de a veni cu corecturi si/sau completari necesare in investigatia propie:

Informație-BOMBĂ! Dragnea, însoțit de un general SIE, a fost de două ori la sediul Damen, în Olanda. Olandezii se bat pentru un contract de 1,6 miliarde de euro la MApN

Informație-BOMBĂ! Dragnea, însoțit de un general SIE, a fost de două ori la sediul Damen, în Olanda. Olandezii se bat pentru un contract de 1,6 miliarde de euro la MApN. Informația a fost dezvăluită de jurnalistul Sabin Orcan la Realitatea TV, în emisiunea Jocuri de Putere realizată de Rareș Bogdan. 

Sabin Orcan a dezvăluit că Dragnea a fost însoțit de generalul SIE în rezervă, devenit Dan Dumitru.

Amănunte incendiare

Statul român este acționarul majoritar al șantierului naval Mangalia, dar a renunțat la conducerea companiei în favoarea olandezilor de la Damen.

După numai câteva luni, olandezii au numit la șefia șantierului două nume cu greutate din serviciile de informații românești, potrivit jurnalul.ro.

Este vorba, pe de o parte, despre Dorin Grosu, vicepreşedintele Consiliului de Administrație al Damen Shipyards Mangalia, fost şef al „Doi şi-un Sfert” şi ofiţer de informaţii al Armatei.

Pe de altă parte, în conducere a fost numit și consultantul Dan Dumitru, general SIE în rezervă.

Dorin Grosu a ajuns în această funcție din postura de consilier personal al ministrului Economiei.

Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat.

Anterior, a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011 a condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta „Doi şi-un Sfert”, serviciul secret al MAI).

Între 2000 şi 2003, Grosu a fost ofiţer specialist în Direcţia Generală de Informaţii Apărării (serviciul secret al Armatei), potrivit sursei citate”.  Vom reveni, cu siguranta, cu completari si dezvaluiri senzationale.(Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Gama de furaje BIO de la Agroland – Hrana naturală pentru animale sănătoase

Published

on

Într-o lume în care consumatorii sunt tot mai atenți la calitatea alimentelor și la proveniența acestora, tot mai mulți fermieri aleg să crească animale în sistem ecologic. Hrănirea animalelor cu furaje BIO este o condiție esențială pentru obținerea unor produse de origine animală certificate ecologic. În acest context, Agroland vine în sprijinul fermierilor români cu o gamă completă de furaje BIO, special create pentru a susține o creștere sănătoasă, sustenabilă și în armonie cu natura.


De ce să alegi furajele BIO pentru animale?

Furajele BIO sunt produse exclusiv din ingrediente naturale, provenite din agricultură ecologică certificată. Acestea nu conțin organisme modificate genetic (OMG), pesticide sintetice, antibiotice de sinteză sau aditivi chimici. Astfel, contribuie la:

  • Menținerea sănătății animalelor, datorită unei alimentații curate și echilibrate
  • Reducerea rezistenței la antibiotice, prin excluderea substanțelor de sinteză
  • Protejarea solului și a biodiversității, prin susținerea agriculturii ecologice
  • Obținerea unor produse animale cu valoare adăugată (carne, ouă, lapte bio)

Agroland a dezvoltat o gamă diversificată de furaje BIO pentru cele mai importante specii din fermele românești, oferind un sprijin real pentru cei care vor să respecte standardele stricte ale agriculturii ecologice.


Gama de furaje BIO de la Agroland – Ce include?

Agroland oferă furaje certificate ecologic pentru păsări, porci, ruminante și iepuri. Produsele sunt disponibile în ambalaje de diferite dimensiuni, adaptate atât pentru gospodării familiale, cât și pentru ferme profesionale.

1. Furaje BIO pentru găini ouătoare

Special formulate pentru găini crescute în sistem ecologic, aceste furaje conțin:

  • Cereale integrale ecologice (porumb, grâu, orz)
  • Proteine vegetale ecologice (șrot de soia, mazăre, floarea-soarelui)
  • Complex de vitamine și minerale 100% naturale
  • Fără adaosuri sintetice, stimulatori de creștere sau pigmenți artificiali

Rezultatul? Ouă BIO cu coajă tare, gălbenuș intens colorat și un gust autentic.

2. Furaje BIO pentru pui de carne și pui de curte

Hrănirea puilor de carne în sistem ecologic presupune o atenție sporită în primele săptămâni de viață. Furajele BIO Agroland pentru pui:

  • Favorizează o creștere naturală și sănătoasă
  • Conțin energie suficientă pentru dezvoltarea musculaturii
  • Sunt bogate în fibre și nutrienți care susțin digestia

Puii crescuți cu furaje bio au o carne fragedă, curată, ideală pentru consumatorii exigenți.

3. Furaje BIO pentru porci

Agroland oferă furaje BIO pentru porci în mai multe formule – pentru purcei, pentru îngrășare și pentru scroafe. Acestea:

  • Conțin ingrediente de calitate superioară din agricultură ecologică
  • Sunt echilibrate în proteine, fibre și energie
  • Nu conțin antibiotice sau aditivi de sinteză

Carnea de porc obținută este apreciată pentru gustul autentic, textura fină și siguranța alimentară crescută.

4. Furaje BIO pentru iepuri

Iepurii au nevoie de o alimentație naturală și bogată în fibre. Furajele BIO Agroland:

  • Au la bază lucernă ecologică, cereale și leguminoase
  • Sunt bogate în fibre brute, esențiale pentru digestie
  • Nu conțin adaosuri periculoase sau conservanți

Se obțin astfel iepuri sănătoși, cu blană lucioasă și carne de calitate superioară.

5. Furaje BIO pentru ovine și caprine

Pentru fermele de oi și capre crescute în sistem ecologic, Agroland propune furaje BIO bogate în:

  • Proteine vegetale naturale
  • Minerale esențiale pentru lactație sau îngrășare
  • Fibră structurală pentru stimularea rumegării

Aceste furaje susțin producția de lapte și carne BIO, recunoscute pentru gustul fin și digestibilitatea ridicată.


Ce diferențiază furajele BIO Agroland?

Agroland lucrează doar cu producători certificați ecologic și cu laboratoare acreditate, ceea ce asigură un nivel înalt de calitate și trasabilitate pentru fiecare sac de furaj.

✔️ Certificare ecologică

Toate furajele din gamă sunt conforme cu legislația UE privind agricultura ecologică și poartă sigla „leaf logo” (frunza verde pe fundal de stele), semnul oficial al produselor BIO în Europa.

✔️ Fără compromisuri

Furajele sunt produse fără OMG, fără aditivi chimici, fără coloranți sau potențiatori de gust. Hrana este 100% naturală, sigură pentru animale și pentru consumatorii umani.

✔️ Disponibilitate și suport

Furajele BIO Agroland sunt disponibile în rețeaua de magazine fizice și online, cu livrare rapidă. În plus, fermierii beneficiază de consultanță gratuită în alegerea furajului potrivit.


Cui se adresează gama de furaje BIO Agroland?

  • Micilor producători din gospodării familiale care vor să crească animale sănătoase, fără substanțe chimice
  • Fermelor ecologice care dețin certificat BIO și vând produse sub această etichetă
  • Consumatorilor preocupați de sănătate, care doresc ouă, carne sau lapte BIO din propria gospodărie
  • Celor care urmăresc standarde înalte de bunăstare animală și vor o alternativă sustenabilă la agricultura convențională

Concluzie

Alegerea unor furaje ecologice este mai mult decât o decizie tehnică – este un angajament pentru sănătate, sustenabilitate și respect față de natură. Gama de furaje BIO de la Agroland este concepută pentru a răspunde cerințelor moderne ale fermierilor conștienți și ale consumatorilor exigenți.

Fie că ai o fermă ecologică certificată sau pur și simplu vrei să îți hrănești animalele mai curat, furajele BIO Agroland sunt alegerea ideală. Vizitează www.agroland.ro sau vino în cel mai apropiat magazin Agroland pentru a descoperi gama completă de furaje ecologice.

Hrănește natural. Crește sănătos. Alege Agroland BIO.

Continue Reading

Uncategorized

Ce este intuiția și puterea intuiției

Published

on

By

Ai avut vreodată un sentiment clar că trebuie să alegi un anumit drum, chiar dacă nu aveai toate datele la îndemână? Sau ți s-a întâmplat să „simți” că ceva nu e în regulă înainte să afli faptele? Asta este intuiția – acea voce interioară care pare să știe ce e potrivit pentru tine, chiar înainte ca mintea rațională să pună totul cap la cap. Intuiția nu este magie sau coincidență; este o formă de cunoaștere rapidă, care se bazează pe experiențe, observații subtile și procese inconștiente.

Într-o lume în care suntem încurajați să analizăm totul și să luăm decizii bazate doar pe logică, intuiția rămâne un instrument valoros, dar adesea trecut cu vederea. Ea funcționează ca un radar personal, oferindu-ne ghidaj chiar și în momentele în care nu avem toate informațiile. În realitate, puterea intuiției constă în capacitatea ei de a ne conecta cu o formă mai profundă de înțelepciune – una care îmbină trecutul, prezentul și experiențele subtile pe care mintea conștientă nu le poate accesa imediat.

Cum funcționează intuiția

Intuiția este adesea descrisă ca un proces cognitiv rapid, automat, care nu necesită raționamente logice detaliate. Practic, creierul nostru colectează permanent informații din mediul înconjurător, inclusiv detalii minore, gesturi, tonuri, tipare și microexpresii. Deși nu conștientizăm toate aceste observații, ele se depozitează în memorie și sunt folosite de subconștient pentru a trage concluzii rapide. Astfel, ceea ce simțim ca „o bănuială” sau „o presimțire” este de fapt rezultatul unei analize foarte rapide a acestor informații subtile.

Neurologii consideră că intuiția este strâns legată de experiență. Cu cât ai mai multă experiență într-un domeniu, cu atât intuiția ta în acel context devine mai precisă. De exemplu, un medic cu mulți ani de practică poate „simți” când ceva nu e în regulă cu un pacient, chiar dacă analizele par normale. Același lucru se aplică și în afaceri, relații sau decizii personale. Intuiția este, într-un fel, inteligența antrenată a subconștientului.

De ce merită să asculți intuiția

Deși nu înlocuiește gândirea logică, intuiția poate completa foarte bine procesul decizional, aflăm de pe trans-formare.ro . Ea oferă perspective rapide, în special în situații incerte sau presante, când nu avem timp să analizăm fiecare detaliu. Mai mult, intuiția este deseori legată de valorile noastre și de cine suntem cu adevărat, motiv pentru care deciziile intuitive tind să se simtă mai aliniate cu noi înșine.

În viața de zi cu zi, ascultarea intuiției poate însemna evitarea unor alegeri nepotrivite, descoperirea unor oportunități neprevăzute sau chiar protejarea de riscuri. De exemplu, dacă „simți” că o anumită colaborare nu este ceea ce pare, chiar dacă pe hârtie pare promițătoare, poate fi o idee bună să investighezi mai atent sau să ceri un timp de gândire.

Cum îți poți cultiva intuiția

Intuiția poate fi antrenată și cultivată, ca orice altă abilitate. Acordă-ți timp să te reconectezi cu tine – prin reflecție, jurnal personal, meditație sau pur și simplu momente de liniște în care îți asculți gândurile. Observă-ți reacțiile instinctive și încearcă să le înțelegi: ce le declanșează? cât de des se confirmă? De asemenea, ai încredere în acele momente de claritate care par să vină „din senin” – sunt de fapt rezultatul unei inteligențe interioare.

Ascultarea intuiției nu înseamnă să ignori faptele sau să acționezi impulsiv. Este mai degrabă un proces de echilibru: să știi când să faci un pas înapoi, să-ți asculți corpul și să ai încredere în ceea ce simți, fără să ignori complet logica. Puterea intuiției stă tocmai în această capacitate de a crea un pod între rațional și emoțional, între vizibil și subtil.

Sursă foto: https://pexels.com

Continue Reading

Uncategorized

Ce înseamnă clasa energetică la un boiler electric și de ce contează când alegi

Published

on

By

Atunci când cumperi un boiler electric, e ușor să te lași influențat doar de preț sau de volumul rezervorului. Totuși, una dintre cele mai importante informații de pe etichetă este clasa energetică. Aceasta reflectă eficiența cu care boilerul consumă energie pentru a încălzi apa, iar pe termen lung, poate face o diferență semnificativă în facturile lunare. În plus, un aparat mai eficient energetic este mai prietenos cu mediul și mai adaptat cerințelor actuale de economie și sustenabilitate.

Clasele energetice sunt exprimate prin litere, de la A+++ (cea mai eficientă) până la G (cea mai puțin eficientă). Cele mai multe boilere electrice clasice se încadrează în jurul clasei C sau D, ceea ce înseamnă un consum destul de mare raportat la energia transformată în apă caldă. Deși aceste modele sunt mai accesibile ca preț de achiziție, pot consuma mai mult curent electric, mai ales în familiile cu un consum zilnic ridicat.

Boilerul cu pompă de căldură – o opțiune eficientă, cu clasă A+

O alternativă modernă și mult mai eficientă este boilerul cu pompă de căldură, care se remarcă printr-o clasă energetică ridicată, adesea între A și A+. Acest model de boiler folosește aerul din jur (inclusiv aerul evacuat din casă) pentru a încălzi apa, cu un consum electric redus. Practic, o mare parte din energia necesară nu vine direct din curentul electric, ci este preluată din mediul înconjurător, ceea ce reduce semnificativ costurile lunare.

Deși prețul de achiziție este mai ridicat decât la un boiler clasic, economiile pe termen lung sunt notabile, mai ales dacă ai o familie mare sau consumi constant apă caldă. În plus, unele modele de boilere cu pompă de căldură pot fi conectate și la panouri fotovoltaice, pentru un plus de independență energetică.

Ce să urmărești când analizezi clasa energetică

Pe eticheta energetică vei vedea nu doar litera aferentă clasei, ci și alte informații utile: consumul anual estimat, nivelul de zgomot și capacitatea aparatului. Dacă ții cont și de acești factori, vei putea compara corect mai multe modele, nu doar după volum sau marcă.

În concluzie, clasa energetică nu este doar un detaliu tehnic pe etichetă, ci un indicator real al eficienței și al impactului asupra bugetului tău lunar. Dacă vrei să faci o alegere inspirată și pe termen lung, merită să investești într-un model mai eficient, fie că e un boiler electric clasic cu clasă mai bună sau un boiler cu pompă de căldură, din clasa A+. Diferența se va vedea în timp – atât în confort, cât și în economie.

Informatii si sursa foto: https://www.boilerelectric.ro/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2025 RĂSPÂNDACUL.ro