Cu totii suntem obisnuiti ca vara sa utilizam mai rar lampile si proiectoarele. In cazul lampilor de semnalizare discutia este alta, acestea se utilizeaza in toate anotimpurile, zi si noapte. La proiectoare, in general se utilizeaza doar lumina de pozitie in timpul zilei, pentru ca nu e nevoie de iluminare suplimentara.

Rareori daca vremea se strica si apare ceata, lampile de ceata ne pot fi de folos. Acest fenomen insa este intalnit rar si in special legat de o anumita portiune de drum cu precadere in apropierea unui rau.

Asa ca tendinta este sa nu punem accent pe aceste lampi vara, cu toate ca in anumite cazuri sunt necesare.

In timpul verii, ziua este mai lunga si lumina soarelui persista mai mult si mai puternic. Majoritatea conducatorilor auto circula in timpul zilei asa ca nu au nevoie de iluminare suplimentara a vehiculului.

Vara, caldura pe timpul zilei de multe ori devine insuportabila si fara aer conditionat aproape este imposibil sa circuli cu autovehiculele sau camioanele.

Totodata, in aceasta perioada, foarte multi oameni merg in vacanta, drumurile sunt pline cu autovehicule care merg la munte sau la mare. Creste foarte mult traficul si implicit riscul de accidentari.

Tocmai din acest motiv vedem multe masini care prefera sa circule noaptea, perioada in care numarul masinilor este mai redus si caldura este suportabila. Daca vei conduce noaptea, atunci in mod sigur vei utiliza proiectoarele si farurile ca sa-ti asiguri vizibilitatea necesara.

Condusul pe timpul noptii este o metoda des utilizata mai ales de camioanele de cursa lunga care trebuie sa acopere distante foarte mari intr-un timp relativ scurt. Cu proiectoare suplimentare cu lumina de drum, camioanele pot circula toata noaptea fara probleme, beneficiind de drumurile goale si temperaturile scazute.

In acest caz putem spune ca da, sunt foarte importante lampile si proiectoarele si in timpul verii. Proiectoarele asigura vizibilitatea carosabilului ca sa poti rula in siguranta iar lampile de semnalizare iti arata clar intentiile de manevra.

Chiar daca nu exista fenomene meteorologice deosebite, vizibilitatea pe carosabil este importanta chiar si vara.

Intr-o noapte de vara, cand cerul este senin, un vehicul bine iluminat este vizibil de la distante foarte mari. Acest lucru ofera un plus de siguranta conducatorilor auto si de camioane.

Deseori vedem camioane ruland cu proiectoare suplimentare mari si puternice care le ilumineaza carosabilul ca si cum ar fi ziua. Utilizand aceste proiectoare aditionale, camioanele au o vizibilitatea mai mare a carosabilului si pot rula cu viteze mult mai mari.

Chiar daca este vara, soferii care aleg sa conduca noaptea, se asigura ca vehiculul lor si carosabilul sunt bine iluminate. Astfel cresc sansele sa ajunga acasa, de pe drumuri lungi, mai repede si fara evenimente neplacute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here