Salvaţi Copiii dotează Secţia de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă (SUUB) cu un ventilator neonatal de ultimă generaţie, în valoare de 35.000 de euro, din fonduri colectate cu ocazia Semimaratonului Bucureşti, informează AGERPRES.

„Suntem prezenÅ£i cu un ventilator de nouă generaÅ£ie, un ventilator de suport respirator, care a fost achiziÅ£ionat pe implicarea a mai mult de 500 de persoane reprezentând companii, dar şi pe ele însele, pentru că au participat cu toÅ£ii la Semimaratonul Bucureşti în echipa SalvaÅ£i Copiii. (…) Am avut 520 de alergători, dintre care 100 fundraiseri, care au şi strâns bani de la prieteni, familie, cunoscuÅ£i. S-au strâns 40.122 euro, din care am cheltuit pentru participarea acestor alergători 3.427 euro”, a precizat, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al SalvaÅ£i Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Citește și: Klaus Iohannis despre organizarea alegerilor prezidențiale împreună cu referendumul – Putem fără niciun fel de problemă

Ea a anunÅ£at că anul acesta SalvaÅ£i Copiii va dota 49 de maternităţi din 30 de judeÅ£e cu 115 echipamente. „Investim 1 milion de euro, pe care i-am strâns de la companii şi persoane fizice”, a spus Alexandrescu.

În urmă cu 8 ani rata mortalităţii infantile în România era 11 la mie, în prezent fiind 6,5 la mie, a menÅ£ionat aceasta. „Totuşi, în continuare rata mortalităţii în România e destul de mare, e aproape dublă faţă de rata mortalităţii infantile la nivelul UE”, a spus Gabriela Alexandrescu.

Potrivit Salvaţi Copiii, ventilatorul neonatal este cea de-a doua dotare pe care organizaţia o face Secţiei de Neonatologie a SUUB, unde anul trecut au ajuns două incubatoare în valoare de 33.200 de euro.

Citește și: Codrin Ștefănescu a IZBUCNIT pe Raportul GRECO: ‘Concluzie ilogică și bizară. Bine că nu ne cer să ne desființăm’

În 2019, Salvaţi Copiii România donează maternităţilor din regiunea Bucureşti-Ilfov aparatură medicală în valoare totală de 236.443 de euro. În ultimii opt ani, Salvaţi Copiii România a investit aproximativ 5 milioane de euro în dotarea a 96 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din toate judeţele ţării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea a peste 72.000 de copii, precizează organizaţia.

La SUUB s-au născut în 2018 un număr de 2.782 de copii, dintre care 436 au fost naşteri premature.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here