Ministerul de Finanţe a redeschis joi o emisiune de titluri scadentă în septembrie 2031 şi s-a împrumutat cu 400 de milioane de lei, la o dobândă anuală de 4,85%.


Imaginea articolului Încă un împrumut făcut de ministerul de Finanţe: 400 de milioane de lei de la bănci

Încă un împrumut făcut de ministerul de Finanţe: 400 de milioane de lei de la bănci

La licitaţie au participat şapte dealeri primari. Volumul total al cererii a fost de 848,5 milioane lei, din care ofertele competitive au totalizat 696,2 milioane lei, iar cele necompetitive 152,2 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 3,65%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 4,85%.

Din valoarea nominală adjudecată de 400 de milioane de lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 300 de milioane lei, iar ofertele necompetitive au totalizat 100 de milioane de lei.

Ministerul de Finanţe a programat în luna iulie licitaţii pentru titluri de stat cu o valoare totală de 4,2 miliarde lei, în scădere cu 40% faţă de împrumuturile din iunie, în condiţiile în care costurile de finanţare pe termen mediu-lung sunt pe un trend ascendent.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here