Scrisoarea de dragoste adresată de Tupac Shakur Madonnei este scoasă la licitaţie după mai multe încercări ale cântăreaţei de a bloca vânzarea epistolei cu ajutorul justiţiei, anunţă platforma americană TMZ.


Imaginea articolului Scrisoarea de dragoste pe care Tupac i-a trimis-o Madonnei, scoasă la licitaţie

Scrisoarea de dragoste pe care Tupac i-a trimis-o Madonnei, scoasă la licitaţie

Tocmai faptul că Madonna apelat în instanţă a crescut simţitor preţul scrisorii, astfel că site-ul Gotta Have Rock & Roll, unde va fi pus în vânzare documentul, a anunţat că licitaţia începe de la 100 de mii de dolari. Reprezentanţii platformei de licitaţii se aşteaptă ca preţul de vânzare să ajungă undeva în jurul sumei de 300 de mii de dolari.

Tupac i-a scris din închisoare cântăreţei iar mesajul semnat de regretatul rapper pe 15 ianuarie, 1995 include dezvăluirea potrivit căreia cei doi s-au despărţit pentru că ea este albă. ”Pentru tine, faptul că eşti văzută cu un bărbat de culoare nu îţi afectează în niciun fel cariera, în orice caz, te-ar face să pari mai deschisă şi interesantă, dar pentru mine, cel puţin cum simţeam eu că sunt perceput, aş fi dezamăgit jumătate dintre oamenii care m-au făcut ceea ce sunt. Nu am vrut să te rănesc”, scria Tupac.

Madonna a acţionat-o în justiţie pe fosta sa colaboratoare şi prietenă Darlene Lutz, încercând să blocheze vânzarea. După mai multe decizii judecătoreşti şi apeluri pierdute de cântăreaţa americană, scrisoarea a ajuns la platforma de licitaţii în luna iunie. Vânzarea va începe pe 17 iulie.

O parte din încasări vor fi dedicate organizaţiei breastcancer.org, Darlene fiind supravieţuitoarea unui cancer la sân.

Considerată una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor, numită şi „Queen of Pop (regina muzicii pop)”, Madonna este şi cel mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Shakur, autorul unor hituri precum „California Love” şi „Ghetto Gospel”, a decedat în 1996, la Las Vegas. Rapper-ul se afla pe scaunul pasagerului în maşina proprietarului studioului de înregistrări Death Row, Marion „Suge” Knight, în momentul în care a avut loc un atac armat, în care şi-a pierdut viaţa. Shakur şi Suge au fost implicaţi într-o ceartă la un hotel din Las Vegas cu puţin timp înainte de incident. În urma atacului, Tupac a murit, iar proprietarul studioului a fost trimis la închisoare pentru încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată.

După moartea artistului au fost lansate peste o duzină de albume, imaginea sa fiind aproape la fel de importantă precum cea a lui Che Guevara şi Bob Marley.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here