Fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA, are un frate, aflat la rândul lui în plasament. Informaţia este făcută publică de Sorina Matei, pe facebook.
„Ştiţi că “Justiţia” independentă, echidistantă, imparţială şi eficientă, cot la cot cu autorităţile statului, printr-un lanţ nesfârşit de infracţiuni a ascuns peste tot în acte şi în dosar şi hotărâri că micuţa Sorina mai are un frăţior bun, de sânge, dat şi el în plasament la altă familie de pe lângă Craiova? Pe frăţiorul Sorinei, aflat şi acum în plasament la o altă familie, îl cheamă Andrei, are 12-13 ani şi au ascuns totul ca să meargă şnur prin fals adopţia internaţională pentru că altfel, o asemenea situaţie îi bloca legal şi trebuiau să facă toate demersurile ca fraţiorii de sânge- Sorina şi Andrei- să fie adoptaţi împreună, să fie reuniţi într-o familie.Ceea ce nu s-a întâmplat, nu au făcut, pentru că au ascuns existenţa frăţiorului Sorinei, Andrei. Iar astăzi, la Craiova, procuroarea de şedinţă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova a fost în sincron în instanţă cu fam Săcărin. Realizaţi ce se întâmplă şi cât de năucitor este acest caz?, scrie Sorina Matei pe facebook.

https://www.incisivdeprahova.ro/2019/06/23/gabriel-oprea-intervine-dur-si-profesionalincisiv-de-prahova-dezvaluit-inca-din-23-mai-2019-cazul-din-mehedinti/

Reamintim ca, Incisiv de Prahova a dezvaluit in premiera acest caz inca pe data 23 mai 2019, cand a publicat articolul “Cine știe dedesubturile acestei adopții refuzată chiar și de copil?” prin care atrageam atentia asupra cazului fetitei care a inflamat acum Romania.

https://www.incisivdeprahova.ro/2019/05/23/cine-stie-dedesubturile-acestei-adoptii-refuzata-chiar-si-de-copil/

Iata ce dezvaluiam in acest articol:

“Un caz greu de imaginat se întâmplă în judeţul Mehedinți.  O fetiță este la un pas de a fi dusă cu forța, din Mehedinți în America, să fie înfiată!

Imaginile,  fotografiile și declarațiile trimise de familia ce este forțată să accepte adopți sunt cutremurătoare!

,, Acum 7 ani, mami cu tati, au luat 2 fetițe in plasament, Andreea și Sorina, după 2 luni de zile, Andreea a fost scoasă la adopție, noi atașându-ne  de ele, am pornit demersurile  pentru a o adopta, ce a ce am și reușit, cu greu , dar am reușit, doream să o înfiem și pe Sorina, dar ea, încă mai era căutată de părinți și rude, după un timp, nu am mai auzit nimic despre mamă și rude. (Nu le-a mai fost permis sa își vadă fata), așa susțin ei acum. Într-o zi, în  2013, a venit managerul de caz, Morjan Violeta, să dea mami o declarație, chipurile, că nu dorește sa înfieze fata. Mami atunci ia zis  contrariului, a zis ca sa facă cum zice ea că știe mai bine, ca și așa ea nu se încadreaza cu veniturile ce le cer ei ca și așa Sorina fiind de etnie rromă nu este căutată, dar noi acum am înțeles de ce a făcut asta, pentru că,  toți asistenți maternali din zona cotizau dreptul în fiecare lună, (avem martori), totul a fost cum a vrut doamna până  când într-o  zi, în 2016,  a venit la fel cu o altă cerere scrisă ca tot nu o înfiază . Însă, după un timp, pe 19 februarie 2018,  a venit într-o  dimineață, să ne zică, că trbuie să pregătim fata, fiindcă  vine o familie de români, stabiliți în  America de 15 ani și ca o vor ei pe Sorina, fata și noi când am auzit am refuzat și am luat-o la întrebări, pe doamna Morjan, de ce nu nea spus că fata era scoasă la adopții?

Cum am aflat, imediat am început demersurile pentru a o înfia noi, dar n-i  sa răspuns cacă, momentan fata este blocată la familia aceea și ca noi nu mai avem nici un drept. Cum când noi am crescut-o?  Am mers chiar și la director să  îi zicem, cum nea mințit, dar ne zis că  sunt presiuni de la București, chiar și de la Ambasada Americană.

După 3 luni, a venit familia, Americană, să se atașeze cu fata, noi atunci le-am explicat situația cu gândul ca renunță, dar ei ne-au răspuns că, avem relații de am putut alege-o pe Sorina și că  au dat 30 mii de dolari pentru ea, cei doi mai au 2 copii, unul de 4 ani și o fată  de 9,  iar  la întâlnire cu Sorina, nu prezentau nici un interes.

Doamnele de la DGASPC Mehedinți, au început, să mintă cu rapoarte referitoare la întâlniri, că fata se joaca și se atașează de ei! Minciuni, nimic adevărat, fata era traumatizată de gândul că o sa plece, avem și rapoarte de la psiholog, noi atunci ne-am dat seama că este ceva dubios.

Am sesizat penal bănuiala și acum există un dosar la DIICOT de abuz și formarea unui grup infracțional.

Am ajuns și în instanța la Drobeta Turnu Severin, unde am câștigat noi, dar au făcut  recurs la Craiova, unde au câștigat ei!

Pe 23 Aprilie 2019 noi avem bănuieli că s-a aranjat ceva și  la Craiova findcă, ieri și azi, au venit cu poliția cei de la DGASPC, dar fetița refuză să plece.

Azi au sunat chiar și la ambulanță ,  că i-a venit rău, a făcut pe ea, a vomitat e traumatizată, de frică. Avocatul nostru, încearcă să facă o revizuire, și mai   avocatul spune că trebuie să vina un executor, însă  ei vin tot fără, executor.

Am încercat să dam pe la televiziune dar toți refuză când aud de adopție internațională și de implicarea politică. Suntem disperați, doar dumneavoastră domnule Alin mai puteți să ne ajutați,  să vadă o lume  întreagă ce se întâmplă la noi în țară, vă rog frumos…Ajutați-ne domnule Ghiciulescu ne precizeaza  jurnalistul Alin Ghiciulescu care publică in Incisiv de Prahova declarația plină de durerea fără a  schimba un cuvânt, o literă, nimic, din mesajul unuia dintre frații fetei, ce vor unii să o ia de lângă familia ei și să o ducă în America.

Redactia Incisiv de Prahova sesizeaza public organele competente in vederea luarii masurilor legale care se impun!, precizam la sfarsitul articolului. (Cerasela N.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here