Preşedintele american Donald Trump, care a îndemnat duminică, într-o serie de postări pe Twitter, mai multe alese democrate din Congresul american să se „întoarcă” de unde au venit în loc să critice Statele Unite, a insistat luni că respectivele legislatoare „urăsc” America şi că, „dacă nu le place în SUA, n-au decât să plece”, relatează dpa, Reuters şi AFP, potrivit agerpres.ro.

„Din punctul meu de vedere, dacă îţi urăşti Å£ara, dacă nu eşti fericit aici, poÅ£i să pleci”, a declarat Trump la un eveniment la Casa Albă consacrat industriei.

„Dacă nu eşti fericit în SUA, dacă te plângi tot timpul, e foarte simplu: poÅ£i pleca”, a spus liderul de la Casa Albă, atrăgând aplauzele unei părÅ£i din public. „Pot să plece chiar acum. Nu ştiu cine-o să le simtă lipsa”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea inimii depinde şi de grăsimi. Care sunt grăsimile bune şi unde le găsim

„Nu-mi fac griji pentru că mulÅ£i sunt de acord cu mine”, a menÅ£ionat Trump, care a admis totodată că „e posibil” să greşească, dar „alegătorii vor decide”.

„Ce interesant este să vezi congresmene democrate ‘progresiste’ (…), care provin din ţări ale căror guverne sunt o catastrofă completă şi totală, cele mai rele, corupte şi inepte din întreaga lume (…) adresându-se perfid poporului Statelor Unite, cea mai puternică şi mai măreaţă naÅ£iune de pe Pământ, pentru a-i spune cum să fie condus guvernul nostru”, a transmis duminică pe Twitter preşedintele SUA. „De ce nu se întorc în aceste locuri absolut precare şi infestate de criminalitate de unde vin pentru a le ajuta şi a le îndrepta”, a continuat Trump, fără a da nume.

El a făcut însă referire în mod evident la patru tinere reprezentante ale Partidului Democrat, Alexandria Ocasio-Cortez din New York, Ilhan Omar din Minnesota, Rashida Tlaib din Michigan şi Ayanna Pressley din Massachusetts, cunoscute pentru criticile lor la adresa lui Trump, dar şi a actualei conduceri a Camerei reprezentanţilor.

Citește și: Bogdan Licu, REACȚIE INCENDIARĂ după decizia CSM în cazul procuroarei Maria Pițurcă: ‘Nu înseamnă că e în regulă’

În ce o priveşte, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, a fost printre primii care au reacţionat la remarcile de duminică ale lui Trump.

„Regret comentariile xenofobe ale lui @realDonaldTrump care îşi propun să ne divizeze naÅ£iunea”, a scris pe Twitter Pelosi, denunţând un atac din partea preşedintelui SUA.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here