Salariile angajaÅ£ilor Aeroportului InternaÅ£ional „Maramureş” (AIM) vor fi majorate net cu cel puÅ£in 500 de lei, a precizat marÅ£i, într-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului JudeÅ£ean Maramureş, Gabriel Zetea, anunță AGERPRES.

În perioada în care s-a implementat proiectul de reabilitare şi prelungire a pistei aeroportului, între anii 2016 şi 2018, salariile personalului au rămas neschimbate. Odată cu reluarea activităţii la 100% din capacitate era necesar ca aceste salarii nemajorate de foarte mulţi ani să fie crescute, dar s-a optat şi pentru o simplificare a organigramei instituţiei.

„Avem profesionişti angajaÅ£i la aeroport, oameni serioşi, care merită aprecierea noastră şi cărora trebuie să le oferim salarii competitive raportate la intenÅ£ia de dezvoltare continuă a activităţii Aeroportului InternaÅ£ional. Nu sunt mulÅ£umit de relaÅ£ia existentă între conducerea executivă a aeroportului şi angajaÅ£i şi tocmai de aceea am acceptat o serie de întâlniri, în acest an, cu reprezentanÅ£ii sindicatului. În urma discuÅ£iilor purtate am ajuns la câteva concluzii. În primul rând, dorim simplificarea organigramei aeroportului, pentru a nu mai avea atât de multe funcÅ£ii de director”, a precizat Gabriel Zetea.

Citește și: angajatilor-din-zona-operativa_1367109.html”>Carmen Dan, IEȘIRE TRIUMFALISTĂ din fruntea MAI – Ministrul demisionar anunță că dă premii angajaților din zona operativă

Acesta a propus în urma discuţiilor purtate cu liderul de sindicat din AIM o majorare a salariilor cu 500 de lei, net, pentru toţi angajaţii.

„Totodată, nu ne dorim creşteri salariale procentuale aplicate fiecărui angajat al aeroportului, pentru că în acest fel ar beneficia cei care deja au bani mai mulÅ£i, fapt pentru care am propus creşteri salariale în sumă fixă de 500 lei net pentru fiecare angajat. Majoritatea salariaÅ£ilor Aeroportului InternaÅ£ional au salarii care se învârt în jurul a 2.000 de lei, iar o creştere de 500 de lei înseamnă, procentual, o creştere a veniturilor cu 25%. În cazul directorilor care câştigă 5.000 de lei, creşterea este de numai 10%. În al treilea rând, am stabilit ca, fie în a doua parte a anului în curs, fie în bugetul pentru anul 2020, să introducem în politica salarială măsuri de performanţă pentru angajaÅ£ii executivi, pentru cei care răspund la urgenÅ£e şi cei care sunt dispuşi să muncească peste program pentru deservirea curselor viitoare. Îmi doresc ca aceste lucruri să fie implementate în politica managerială a Aeroportului InternaÅ£ional de către Consiliul de AdministraÅ£ie”, a declarat Gabriel Zetea.

Citește și: ALDE AMENINȚĂ cu ruperea coaliției de guvernare: Vom pune în discuție viitorul coaliției

Liderul Sindicatului Aeroportului InternaÅ£ional „Maramureş”, Alexa Oane, afirmă că majorarea salariilor cu 500 de lei se va aplica din luna iunie.

„În urma discuÅ£iilor pe care le-am avut cu preşedintele Gabriel Zetea, am stabilit o formă de salarizare a personalului angajat la aeroport şi trebuie să recunosc că instituÅ£ia Consiliului JudeÅ£ean depune eforturi consistente pentru bunul mers al RA Aeroportul InternaÅ£ional. Am avut şi o întâlnire anterioară unde am găsit înÅ£elegere la şeful judeÅ£ului, însă noi comunicăm destul de deficitar cu conducerea executivă a aeroportului. Începând cu data de 1 iunie 2019, am reuşit să obÅ£inem o creştere salarială lunară de 500 de lei net pentru fiecare angajat, urmând ca, după rectificarea bugetară sau la începutul anului viitor, să fim plătiÅ£i diferenÅ£iat, în funcÅ£ie de responsabilităţi şi de fişa postului. Am avut colegi care câştigau 1.800 – 2.000 de lei/ lună, iar aceşti bani care vor veni în plus la salariu sunt de mare folos”, a declarat Alexa Oane.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here