Turcia a declarat că sancțiunile UE nu vor afecta activitățile sale legate de producția de gaze în estul Mediteranei, a informat într-o declarație Ministerul turc de Externe.

Deciziile luate de Consiliul UE ieri nu vor afecta hotărârea țării noastre de a continua producția de hidrocarburi în estul Mediteranei, a raportat TASS referindu-se la această declarație.

MAE din Turcia a mai spus că țara intenționează să își intensifice în continuare activitățile de producție a gazului.

Uniunea Europeană a impus, pe 15 iulie, sancțiuni împotriva Turciei, datorită forajului în zona economică exclusivă (ZEE) a Ciprului, unde s-au descoperit depozite mari de gaze naturale.

Ankara, contestând granițele zonei economice exclusive, a trimis o navă Fatih în zonă, precizând că forajul va continua până în 3 septembrie.

Autoritățile cipriote au aprobat, la 10 iunie, arestarea membrilor echipajului unei nave de foraj din Turcia. Turcia a trimis, de asemenea, o a doua navă – Yavuz – pe 4 iulie pentru a efectua explorări geologice pe coastă.

Președintele turc, Tayyip Erdogan, a declarat disponibilitatea țării de a apăra drepturile ciprioților turci pe campurile de coastă, inclusiv în folosirea forțelor armate.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here