Arhitectul argentinian César Pelli, ce a creat clădiri celebre în lumea întreagă, precum Turnurile gemene Petronas din Kuala Lumpur, Malaysia, care la momentul inaugurării, în 1998, au fost cele mai înalte din lume, a murit la vârsta de 92 de ani, potrivit Reuters.


Imaginea articolului A murit arhitectul César Pelli, creatorul uneia dintre cele mai înalte clădiri din lume | VIDEO

Arhitectul César Pelli, care a creat una dintre cele mai înalte clădiri din lume, a murit la 92 ani

Considerat unul dintre cei mai importanţi arhitecţi contemporani, Pelli a crescut în Argentina şi a studiat la Universitatea din Tucumán, dar a devenit celebru după ce s-a stabilit în SUA.

În 1977, Pelli a devenit decan al Şcolii de Arhitecură de la Universitatea Yale şi a înfiinţat Cesar Pelli & Associates, o companie cu sediul în New Haven, Connecticut, care ulterior a fost redenumită Pelli Clarke Pelli. Compania are în prezent birouri în New York, Abu Dhabi, San Francisco, Tokyo şi Shanghai.

Petronas au fost cele mai înalte clădiri din lume în perioada 1998 – 2004 şi încă deţin titlul suprem în materie de turnuri gemene, cu 451,9 metri. Printre clădirile celebre create de Pelli se mai numără World Financial Center din New York şi Canary Wharf Tower din Londra, arhitectul ocupându-se şi de renovarea Muzeului de Artă Modernă din New York.

Institutul de Arhitectură din SUA (The American Institute of Architects) l-a numit unul dintre cei mai mari arhitecţi americani în 1991 şi i-a oferit medalia de aur în 1995.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here