Doi soldaţi ucraineni şi un civil în vârstă de 60 de ani au fost ucişi în incidente separate cu separatişti pro-ruşi, a declarat sâmbătă armata ucraineană, în timp ce ţara se pregăteşte să voteze duminică pentru alegerile parlamentare anticipate, informează France Presse. De asemenea, patru soldaţi au fost răniţi, potrivit Agerpres.

Citește și: Traian Băsescu, declarație bombă: Iohannis i-a păcălit pe români

Aceste incidente au fost făcute publice cu câteva ore înainte de o încetare a focului preconizată pentru primele ore ale zilei de duminică, zi în care Ucraina votează într-un scrutin pentru care formaţiunea preşedintelui Volodimir Zelenski este plasată în mare măsură în fruntea intenţiilor de vot, potrivit ultimelor sondaje.

Kievul şi susţinătorii săi occidentali acuză Rusia că furnizează trupe şi armament în estul Ucrainei. Moscova neagă aceste acuzaţii.

Citește și: Detalii despre soția lui Călin Popescu Tăriceanu! Cât încasează aceasta,dar și ce cadouri i-a facut soțul

Volodimir Zelenski, fost actor, a discutat despre conflictul din estul ţării cu preşedintele rus Vladimir Putin săptămâna trecută, în cadrul unei prime convorbiri telefonice.

Preşedintele ucrainean a propus anterior ca Statele Unite şi Marea Britanie să se alăture discuţiilor de pace care includ în prezent Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here