Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan îi răspunde lui Mircea Badea, după ce realizatorul TV a afirmat că Autostrada Comarnic-Braşov nu poate fi realizată cu bani europeni. Mureşan prezintă mai multe informaţii care îi susţin opinia.

„Aseară, la postul de televiziune Antena 3, jurnalistul Mircea Badea a spus că Autostrada Comarnic – Brașov nu se poate construi cu fonduri europene și că eu aș fi în eroare când cer folosirea fondurilor europene pentru această autostradă.

Doresc să ofer toate detaliile care confirmă că Autostrada Comarnic – Brașov se poate face prin fonduri europene:

✅ Acest tronson se regăsește pe lista de mari proiecte de infrastructură eligibile a fi finanțate din bugetul Uniunii Europene (UE), conform Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM), program cofinanțat din fonduri europene. În ultima versiune a POIM, publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, autostrada Comarnic – Brașov apare ca proiect eligibil a fi finanțat din fonduri europene – pagina 385 a documentului =>> http://www.fonduri-ue.ro/…/POIM_2014_2020_Decembrie_2018.pdf

✅ De asemenea, acest proiect a fost notificat Comisiei Europene și apare pe lista de proiecte majore care ar putea primi finanțare din actualul buget european. Mai mult, această autostradă este inclusă în Master Planul General de Transport – iar finanțarea indicată este din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (vezi imagini).

✅ Nu în ultimul rând, tronsonul Comarnic – Brașov este inclus în rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) globală, ceea ce face proiectele incluse în această rețea să fie eligibile pentru finanțare europeană (vezi hartă).

✅ Interesant este că deja s-a încheiat un contract de finanțare din fonduri europene pentru un lot de 6 kilometri din acest tronson=>> http://www.cnadnr.ro/…/autostrada-bucure%C8%99ti-bra%C8%99o…

Așadar, se poate finanța autostrada din fonduri europene. Guvernul României nu are niciun motiv să amâne construcția acestei autostrăzi din banii nerambursabili pe care îi primim de la UE. Altă soluție viabilă nu există, altfel s-ar fi construit deja în cei 7 ani de când guvernele PSD promit această autostradă”, scrie Mureşan pe Facebook.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here