Liderii acestui grup de crima organizata au fost:

  • procurorul de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si, apoi, la DNA- ST Ploiesti, NEGULESCU MIRCEA si
  • comisar șef de politie PAREPA GHEORGHE, fost sef Serviciu Investigarea Fraudelor, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Judetean de Poliție Prahova (ulterior inspector sef al I.P.J. Dolj și adjunct al directorului Directiei de Investigatii Criminale din cadrul I.G.P.R. Bucuresti).

Membrii grupului au fost:

  • comisar șef de politie IORDACHE MIHAI IULIANO, CNP 16___30, CI seria P_, nr. 000___ – ofiter operativ in cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Prahova, detasat la PCA Ploiesti, apoi – din august 2015 – la D.N.A. – S. T. Ploiesti;
  • comisar de politie TOMA CIPRIAN, CNP 17____01 – ofiter operativ in cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor, detasat la D.N.A. – S. T. Ploiesti, militianul meloman, cel cu muzica greceasca in „suflet”;
  • inspector principal de politie CIOROBEA ION – ofiter operativ al Serviciului Investigarea Fraudelor Prahova, detasat la D.N.A. – S.T. Ploiesti;
  • comisar de politie OLTEANU EMANUIEL, fost ofiter operativ in cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor Prahova, in prezent functionar ANAF;
  • IUSTIN PARASCHIV – administrator al SC Ana și Cornel SRL și SC Carmistin SRL;
  • ȚIGĂNILĂ MIHAI RĂZVAN, asociat administrator al SC Uncom SRL Baba Ana;
  • entitati straine, persoane fizice si juridice din Ungaria (unde erau puncte de lucru ale clienţilor Best Meat International KFT sau FRIGO ERD), Germania, Grecia, Bulgaria si Olanda, inclusiv cetateni arabi rezidenti in aceste state europene (Orlando Emil Daher, Ali A. Ali, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Omar Hamid, Mouhamed Kouli). În anul 2011, firme din spaţiul comunitar au declarat livrări către Carmistin SRL.: Olanda (Vion Apeldoorn, Vion Helmond, Vion Druten BV, Vion Boxtel BV, Van Rooi Meat BV), Germania (Tonnies Lebensmittel GmbH & Co.KG, B. & C. Tonniess Zerlegebetrieb GmbH, Danish Crown Fleish GmbH, Vion Perlenberg, Weidemark, Boseler Goldschmaus GmbH & CO.KG, Vion Zeven AG), Franţa (Aim Groupe, Cedro SAS, Algo Food SAS); alte ţări ale Uniunii Europene.

In anul 2013, functia de inspector sef  adjunct al I.P.J. Prahova era ocupata de comisarul șef PAREPA GHEORGHE, funcție pe care a deținut-o până în anul 2015. Anterior anului 2013, comisarul șef PAREPA GHEORGHE ocupase funcția de șef Serviciu Investigarea Fraudelor, în cadrul aceluiași inspectorat. Funcția a fost menținută vacantă și pe perioada cât a ocupat funcția de adjunct al șefului I.P.J. Prahova, tocmai pentru a-i permite să coordoneze în continuare nemijlocit și direct, activitatea serviciului, scopul fiind de a-si proteja interesele.

Pentru a-și putea impune interesul, se folosea – in mod neinstitutional – de câțiva ofițeri din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor printre aceștia numărându-se: comisar șef IORDACHE MIHAI IULIANO, comisarul- „militianul meloman” TOMA CIPRIAN, inspector CIOROBEA (toți detașați la D.N.A. – S. T. Ploiești și comisar OLTEANU EMANUIEL (în prezent funcționar în cadrul A.N.A.F.).

La scurt timp după detașarea lui TOMA CIPRIAN la DNA – ST Ploiești, începând cu sfârșitul anului 2013 și comisarul șef IORDACHE MIHAI IULIANO a fost detașat la Parchetul Curții de Apel Ploiești, unde a lucrat, până în vara anului 2015, împreună cu procurorul Negulescu Mircea, ulterior fiind detașat, împreună cu acesta, la DNA – ST Ploiești.

Legatura infractionala dintre procurorul PCA, ulterior al DNA – ST Ploiesti, Negulescu Mircea si comisarul sef de politie Parepa Gheorghe:

In esenta, sprijinul fraudulos pe care PAREPA GHEORGHE il acorda anchetatorului penal NEGULESCU MIRCEA, consta in inregistrarea de catre primul, in evidenta specifica politieneasca, a unor lucrari penale fictive/contrafacute, pentru a li se da aparenta de penal, fara un suport factual obiectiv / real, care ii permiteau procurorului NEGULESCU MIRCEA (care, nu avea competenta materiala pe fapta, preluarea lor in partida proprie, in supraveghere, „pe mana scurta”). Lucrarile vizau persoane indezirabile, oameni de afaceri etc., care ii incomodau pe cei doi, prin afectarea interesului lor personal material ori al unor apropiati ai acestora). Ulterior, exercita presiuni asupra respectivilor „faptuitori” indezirabili (citarea la interogatorii, aducerea cu „mascatii”, purtare / cercetare abuziva (pentru a-i intimida si determina sa renunte la activitatile / actiunile concurentiale de piata libera, dar care ii prejudicia pe cei doi ori pe apropiatii / prietenii acestora.

Cazul Lemar (ds. nr. 72/P/2013 al Structurii centrale a DNA): mai mulți polițiști erau cercetați pentru infracțiuni de corupție, conexe infracțiunilor de corupție, abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Cu ocazia desfășurării acestor activități, în baza ordonanțelor de delegare emise de procuror, s-a aflat și despre faptul că polițiștii comisar șef PAREPA GHEORGHE și comisar șef IORDACHE MIHAI IULIANO au fost implicați în protejarea activităților infracționale a doua firme din orașul Mizil, respectiv SC Ana și Cornel SRL și SC Carmistin SRL, administratorul acestora, IUSTIN PARASCHIV, fiind implicat în tranzacții ilegale de import – export cu carne de pasăre.

Nota: Este cel care controla SC Carmistin SA., beneficiara a lanţului evazionist, pe relaţia SC Dalex Lima SRL/ Sam Plus International SRL – SC Uncom Global Market SRL (Ţigănilă Mihail Răzvan ) – SC Bioland Invest SRL (Ţigănilă Mihail Răzvan ). Mihail- Răzvan Ţigănilă (39 de ani), născut în Mizil (Prahova), domiciliul în Ploieşti (Prahova) asigura legătura dintre Justin- Ovidiu Paraschiv şi Moubarak Mahmoud Sleiman.

Atât PAREPA GHEORGHE, cât și IORDACHE MIHAI IULIANO își desfășuraseră activitatea, în trecut, la Poliția orașului Mizil și erau în relații de prietenie cu familia PARASCHIV, care administra cele două societăți.

SC Ana și Cornel SRL și SC Carmistin SRL erau implicate în marea fraudă cu carne de pui ce provenea din import, cu preponderență din Grecia, Olanda și Germania, fraudă în care mai erau implicați și cetățeni arabi. De fapt, la nivel național, se creaseră mai multe circuite evazioniste, independente unele de celălalte.

Lanțul infracțional în care erau integrate cele două societăți a fost creat de PANAIT IUSTIN, prin înființarea pe numele mai multor apropiați ai săi de societăți comerciale, marea majoritate din Mizil, persoane cu preocupări interlope, fără putere financiară și dependenți de el. Una dintre societăți a fost înființată inclusiv în Ungaria, pe numele unui cetățean maghiar, născut în România, care cunoștea ambele limbi, fiind de mare încredere.

Activitatea infracțională, ca modalitate de lucru, era următoarea: importul de carne de pui din țările menționate se făcea faptic cu descărcarea directă în România, însă documentele circulau pe traseul Ungaria – România – Bulgaria – România, astfel încât în final ajungeau la SC Ana și Cornel SRL și SC Carmistin SRL, la prețurile de dumping.

PARASCHIV IUSTIN avea grijă ca produsele respective să ajungă la firmele sale având documente contabile ”bine spălate”, acest lucru reușindu-l prin interpunerea pe circuit a unor societăți comerciale așa cum am mai menționat, înființate pe numele unor persoane din anturajul său, precum și a unor societăți comerciale cu comportament de tip ”fantomă”.

Una dintre aceste societăți a fost SC Uncom SRL Baba Ana, societate a căror administratori și acționari erau soții ȚIGĂNILĂ.

ȚIGĂNILĂ este o persoană din lumea interlopă a Orașului Mizil, prieten din copilărie cu PARASCHIV IUSTIN, fără ocupație licită, având până atunci preocupări pe linia proxenetismului și a traficului de droguri.

Structura fiscală a DGFP Prahova s-a sesizat ca urmare a unei informări din Grecia, că SC Uncom SRL este implicată într-un circuit comercial ilicit cu produse din carne. În urma verificărilor efectuate, DGFP Prahova a întocmit un Raport de inspecție fiscală, stabilind un prejudiciu estimativ, a înființat poprire pe conturile SC Uncom SRL și a sesizat unitatea de parchet competentă – Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova.

Dosarul astfel constituit a ajuns pentru efectuarea cercetarii penale la I.P.J. Prahova, iar comisarul șef PAREPA GHEORGHE, pentru a da o soluție favorabilă și a proteja în fapt pe PARASCHIV IUSTIN, a repartizat lucrarea comisarului șef IORDACHE MIHAI IULIANO. Acesta, fără a efectua cercetări conform procedurii penale, s-a limitat doar la audierea soților ȚIGĂNILĂ și a propus soluția de NUP în mai puțin de 6 luni, acordând prioritate acestui dosar. Soluția a fost confirmată de Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, ca urmare a influenței pe care o avea PAREPA asupra procurorului de caz.

Faptele penale ale lui IORDACHE MIHAI nu s-au limitat doar la soluționarea acestui dosar, ci ele s-au manifestat și prin amenințări ale inspectorilor fiscali din cadrul DGFP Prahova, față de care făcea presiuni pentru a debloca conturile SC Uncom SRL.

Aceste date și informații au fost comunicate oficial procurorului CAZACU MIHĂIȚĂ, atât verbal, cât și în scris.

Astfel, pe baza notei informative de sesizare s-a constituit un dosar separat și s-a primit delegare în vederea desfășurării unor activități. In fapt, au fost obtinute redări ale unor comunicatii telefonice din care rezulta foarte clar protecția pe care PAREPA GHEORGHE o acorda lui PARASCHIV IUSTIN, inclusiv în momentul în care polițiștii de poliție judiciară din cadrul DNA au efectuat o descindere la societatea comercială din Ungaria, implicată în circuitul evazionist al firmelor din Orașul Mizil.

Aceste note de redare se află la ds. nr. 150/P/2014, iar unele dintre ele au fost sustrase si ascunse de cms. sef de politie judiciara CONSTANTIN SORIN.

În susținerea activității infracționale al celor doi polițiști, la un moment dat, comisarul șef  BODEA VASILE, a intrat în posesia unor informații despre activitatea infracțională a firmei Uncom. Această structură a M.A.I. a sesizat I.P.J. Prahova printr-un material scris, clasificat secret de serviciu, și au avut loc discuții între comisarul șef PAREPA GHEORGHE și comisarul șef de poliție OSEACĂ VALENTIN (șef Serviciu SIPI Prahova la data faptelor), convenind să procedeze la desfășurarea unor activități în comun.

Deși avea înregistrată o lucrare penală cu același conținut, cms. șef PAREPA GHEORGHE nu l-a informat și pe șeful SIPI Prahova, dar a dispus ca materialul „secret de serviciu” furnizat de această structură să fie repartizat unui ofițer începător, care nu avea cunoștințe despre existența unui dosar penal având același obiect. Mai mult decât atât, acesta era coordonat de cms. șef IORDACHE MIHAI IULIANO.

Tot pentru a proteja activitățile infracționale ale lui PARASCHIV IUSTIN și următoarea notă emisă de o structura de informatii din Prahova, a fost repartizată de cms. șef PAREPA GHEORGHE unui nou ofițer, astfel încât niciunul să nu fie în posesia întregului fond de informații relevante care interesau cauza.

Abia după momentul în care D.N.A. – Structura Centrală declanșează perchezițiile ce vizau toate circuitele evazioniste cu carne de pui, respectiv și pe cel în care erau implicate cele două firme din Mizil, cms. șef PAREPA dispune reînregistrarea unui dosar penal, sesizându-se din notele trimise structura de informatii din Prahova.

Deși circuitele evazioniste față de care s-au declanșat acțiunile DNA, nu aveau legătură între ele, totuși ele au fost tratate operativ ca fiind un grup. Printre persoanele retinute atunci, a fost si administratorul celor două firme, PARASCHIV IUSTIN și directorul acestora, dar față de polițiștii din I.P.J. Prahova nu s-au întreprins măsuri penale și de nicio altă natură până în acest moment.

 

Acest lucru a fost posibil deoarece procurorul CAZACU MIHĂIȚĂ și cei doi polițiști de poliție judiciară cu care colabora au fost determinați de KOVESI LAURA CODRUTA să plece din D.N.A. imediat după acea acțiune.

Cu privire la sprijinul ilegal acordat gruparii de cms. șef de politie PAREPA GHEORGHE si ca o dovada incontestabila, este ca dupa incetarea raporturilor de serviciu cu M.A.I, PAREPA GHEORGHE a preluat – drept recompensa – firma specializata in servicii de paza si protectie a familiei PARASCHIV IUSTIN (implicat si arestat de D.N.A. intr-un dosar care vizeaza mafia produselor alimentare). Tranzactia constituie o luare de mita mascata deoarece:

– in conditiile in care valoarea de piata a firmei preluate era de peste 1 milion de lei, plata acesteia trebuia obligatoriu a fi facuta prin instrumente bancare, care nu exista (nu se regasesc in evidentele bancii la care era deschis contul vanzatorului);

comisarul șef de politie PAREPA GHEORGHE nu poate justifica detinerea unei sume in cuantumul susmentionat, neavand resurse efective pentru a avea o astfel de disponibilitate baneasca din activitati licite.

Nota: Presa momentului titra: ”Miliardarul Iustin Paraschiv, anchetat în dosarul „Mafia cărnii” – unde s-a produs o evaziune de 70 de milioane de euro, s-a predat poliţiştilor astăzi, la primele ore ale dimineţii. Patronul Carmestin este suspectat că ar fi prejudiciat statul cu 12 milioane de euro prin tranzacţii fictive cu carne.În acelaşi dosar, în care prejudiciul total este estimat de procurorii anticorupţie la peste 70 de milioane de euro, instanţa supremă a mai decis, tot vineri, înlocuirea interdicţiei cu măsura arestului preventiv şi în cazul lui Orlando Emil Daher, Ali A. Ali, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Omar Hamid, Mouhamed Kouli, Andrei Viorel Mardare şi Mihai Răzvan Ţigănilă. Magistratii de la ICCJ au admis recursul DNA fata de hotararea prin care acesta primise interdictie de a părăsi ţara. Omul de afaceri Justin- Ovidiu Paraschiv a fost pus sub acuzare de către procurorii anticorupţie în dosarul evaziunii fiscale de 70 de milioane de euro, în care au fost arestate deja 16 persoane, printre care şi procuroarea Angela Nicolae şi fiul ei, avocatul Daniel Nicolae. În acelaşi dosar este pus sub acuzare senatorul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, care are fi primit mită 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 kg ficat de pasăre.”

 

Un alt caz în care cms. șef PAREPA GHEORGHE a protejat o altă rețea infracțională, este cel privind traficul cu băuturi alcoolice contrafăcute (țuică și vin) – produse puternic accizate. Rețeaua infracțională își desfășura activitatea pe raza județelor Prahova și Buzău.

Este vorba despre o acțiune pe care o structura de informatii din Prahova o declanșase în baza propriilor informații.

Conform datelor acestora, în Râmnicu Sărat, jud. Buzău, funcționa o fabrică de producere a alcoolului. În cadrul acesteia se produceau și băuturi contrafăcute, neevidențiate în documentele contabile ale unității și care aveau la bază alcoolul metilic, interzis consumului uman.

O parte din producția respectivă era comercializată în județul Prahova, în centrul comercial ”Gama Center” și de societăți de pe Valea Telejenului, Vălenii de Munte, Starchiojd, ajungând până în zona Chiojdu din jud. Buzău.

Se cunoșteau: autovehiculele utilizate în distribuțiea mărfurilor, locurile de depozitare, tipurile de produse, persoanele implicate, numerele de telefoane utilizate etc.

De asemenea, în mod conspirat, s-a intrat în posesia unor copii ale facturilor false ce erau utilizate de rețeaua de traficanți în acoperirea activităților infracționale, precum și a unor eșantioane din tipurile de băuturi alcoolice comercializate. Mai mult decât atât, existau indicii că persoana din jud. Buzău care producea astfel de băuturi, era protejată atât de inspectori fiscali din Buzău, cât și de un chestor de poliție din conducerea I.G.P.R. De asemenea, rețeaua infracțională era protejată la nivelul jud. Prahova de cms. șef PAREPA GHEORGHE.

În luna iunie 2013, s-a discutat cauza cu procurorul general adjunct al PCA Ploiești, MIHĂILĂ CONSTANTIN AURELIAN, cu care s-a stabilit modalitatea prin care să se documenteze în comun această activitate infracțională.

După discuția avută cu procurorul general adjunct al PCA Ploiești, s-a înaintat oficial un document analitic care a stat la baza constituirii unui dosar penal. A fost desemnat un procuror de caz din cadrul PCA Ploiești, cu care s-a stabilit un plan de măsuri cu activitățile concrete ce urmau a fi desfățurate de fiecare parte, termene și responsabilități.

Serviciul Investigarea Fraudelor a efectuat o acțiune ce avea ca obiect tocmai comerțul ilegal cu băuturi contrafăcute, însă acțiunea nu a avut efectele scontate.

În lipsa de la serviciu a procurorului general adjunct, MIHĂILĂ CONSTANTIN AURELIAN (aflat in concediu de odihnă), din dispoziția șefului său, procurorul general al P.C.A. Ploiești, TUDOSE Mihail LIVIU, dosarul comun a fost retras de la PCA Ploiești și înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind repartizat procurorului STASIE EDUARD.

În mod „inexplicabil” la acel moment,   s-a declanșat acțiunea cu Serviciul Investigarea Fraudelor, fără o pregătire prealabilă și, astfel, s-a ajuns ca respectiva actiune politieneasca să eșueze si să se compromită tot ceea ce se lucrase si realizase până atunci.

Totul a devenit clar în momentul în care, în baza atribuțiunilor de serviciu și a delegării procurorului CAZACU MIHĂIȚĂ, o structura de informatii din Prahova a desfășurat acele activități de interceptare a unor convorbiri telefonice purtate de comisarul șef PAREPA GHEORGHE într-o altă cauză (ds. nr. 72 și 73/P/2013 – cazul Lemar), ocazie cu care acesta era felicitat de direcționalul de Prahova al I.G.P.R., chestorul BIRO. Felicitările aveau ca obiect modul în care acesta a gestionat situația traficului cu băuturi alcoolice contrafăcute și a reușit, astfel, să îl protejeze pe producătorul din jud. Buzău, care era un apropiat al chestorului din IGPR.

Procesele verbale si notele de redare ale acestor convorbiri telefonice se află la dosarul nr. 150/P/2015 al DNA-S.T. Ploiesti.

Și aceste aspecte au fost aduse la cunoștința procurorului CAZACU MIHĂIȚĂ, însă nici până în prezent nu s-au luat măsuri legale, fără ca acesta să aibă vreo implicare deoarece, așa cum am mai arătat, a fost determinat să plece din DNA.

Polițiștii menționați făceau parte din anturajul procurorului NEGULESCU MIRCEA, pe care îl sprijineau în toate activitățile ilegale pe care le întreprindea la nivelul IPJ Prahova. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale privind „caracatita” din IPJ Prahova coordonata de procurorul Negulescu Mircea. (Ec Adrian Radu).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here