Hal Prince, recompensat cu 21 de premii Tony, producătorul şi regizorul unora dintre cele mai mari succese pe Broadway, New York, precum „The Phantom of the Opera”, „West Side Story”, „Fiddler on the Roof”, „Cabaret”, „Evita”, a murit la vârsta de 91 de ani, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Hal Prince, producătorul unora dintre cele mai mari succese pe Broadway, a murit la 91 de ani

Hal Prince, producătorul unora dintre cele mai mari succese pe Broadway, a murit la 91 de ani

Hal Prince a murit miercuri, în Reykjavik, Islanda, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

Prince a fost celebru pentru colaborarea de lungă durată cu doi dintre cei mai mari compozitori, americanul Stephen Sondheim şi britanicul Andrew Lloyd Webber, şi l-a avut ca mentor pe legendarul George Abbott.

Născut la New York, pe 30 ianuarie 1928, şi-a început cariera de producător în anii 1950, cu spectacole devenite între timp hituri, precum „Poveste din Cartierul de Vest/ West Side Story” (1957).

În 1960, s-a îndreptat spre regie, iar pentru „Cabaret” (1966) a primit primul dintre cele opt premii Tony ca regizor.

În colaborare cu Sondheim, Prince a creat musicaluri sofisticate în anii 1970, apoi s-a asociat cu Lloyd Webber pentru superproducţii precum „Evita” şi „Fantoma de la Operă/ The Phantom of the Opera”, care ulterior a devenit cel mai longeviv spectacol pe Broadway.

În 1979, Prince a regizat două hituri, la interval de câteva luni, pentru scena de pe Broadway, „Sweeney Todd”, pe muzica lui Sondheim, şi „Evita”.

După o serie de producţii cu mai puţin succes la public, Prince a revenit cu „The Phantom of the Opera”, care a avut premiera la Londra, în 1986, apoi a fost pus în scenă pe Broadway, în 1988.

De-a lungul carierei, a regizat şi două filme, „Something for Everyone” (1970), cu Angela Lansbury, şi „A Little Night Music” (1977), cu Elizabeth Taylor, dar niciunul nu s-a bucurat de un mare succes.

Hal Prince a fost activ şi după vârsta de 80 de ani, regizând, în 2017, spectacolul „Candide”.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here