Un designer de interior practica o disciplina care se ocupa de proiectarea tuturor aspectelor din interiorul  unui spatiu care poate fi rezidential, de birouri,  horeca, retail, etc. Acestea pot include elemente de finisaje (cum ar fi pardoseli, pereti, ferestre, usi)  elemente de mobilier, accesorii cat si diverse elemente decorative. Scopul designului de interior este acela de a crea, in mod obisnuit, un loc confortabil si atragator, cit si satisfacator indeosebi de cerintele si dorintele persoanei care angajeaza designerul de interior.

De cand exista designul de interior?

La nivel global, designul de interior este o practica relativ veche, desi, in mod tipic a fost rezervata in principal pentru regalitate si nobilime. In lumea contemporana, multi indivizi implementeaza proiectarea interioara, fie ca o fac pe cont propriu, fie ca angajeaza un designer de interior pentru a-i ajuta sa isi vada viziunea in viata.

Care este rolul unui designer de interior?

Designul de interior este un proces care ofera clientilor sai un set de solutii estetice, dar placute si eficiente pentru o mai buna utilizare a spatiului in cauza. Scopul designului de interior este de a imbunatati experienta utilizatorului printr-o mai buna gestionare a spatiului disponibil.

Impliarea unui designer de interior poate incepe de la construirea de locuinte simple pana  la proiectarea unor cladiri corporative semnificative. Cei care practica proiectarea de interior folosesc o mare de competente distincte in sarcina lor, contopirea elementelor de arhitectura interioara, psihologia beneficiarului final, aspectul si designul de produs pentru a face un intreg coerent. Ei au o intelegere a numeroaselor aspecte care sunt esentiale pentru munca lor, care include lucruri cum ar fi modul in care functioneaza strategiile de planificare ale proiectului si ce legislatie in constructie ar putea sa le restrictioneze optiunile de proiectare.

Multi designeri de interior au o specialitate pe care se concentreaza. Acest lucru le permite sa devina bine calificati in expertiza diversa necesara pentru a-si face treaba. Mai mult, un designer de interior poate alege sa se concentreze asupra designului comercial, care ar include o selectie diversa de cladiri, cum ar fi colegii, spitale si cladiri executive, sau poate decide sa se concentreze pe locuri rezidentiale.

Din ce in ce mai multi designeri de interior implementeaza principiile construirii ecologice, incercand sa proiecteze locuri care sa fie utile, satisfacatoare din punct de vedere atat estetic, cat si durabil. Designerii care aleg sa urmeze aceasta parte specifica a designului de interior pot deveni certificati in proiectarea conservarii  mediului si energiei sau pot colabora usor si facil cu specialistii in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here