Liderul USR, Dan Barna, susţine că rectificarea bugetară propusă de Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici este ”ridicolă” şi ”îngroapă România”. Candidatul Alianţei 2020 la alegerile prezidenţiale susţine că priorităţile Guvernului sunt ”pensiile speciale, îngrăşarea baronilor locali prin PNDL şi amnistierea fiscală a unor parveniţi care şi-au umflat conturile prin afaceri frauduloase”, potrivit news.ro.

”Dacă ar fi să ne luăm după rectificarea bugetară ridicolă propusă astăzi de Guvern, ar însemna că sistemul de sănătate şi educaţia nu mai au nevoie de nicio îmbunătăţire. În schimb, e nevoie de mai mulţi bani pentru baronii locali! În condiţiile în care iese la iveală colapsul unor instituţii de ordine publică din România, iar educaţia şi sănătatea sunt la pământ, principala preocupare pentru PSD şi ALDE este cum să dea mai mulţi bani pentru baroni şi amnistierea fiscală a unor ticăloşi”, a scris, marţi, pe Facebook, Dan Barna.

Acesta critică intenţia Guvernului de a lua bani de la educaţie.

”Cum să iei peste 1 miliard de lei de la educaţie în condiţiile în care încă există şcoli în mediul rural cu toaletă în curte şi încă sunt copii care sunt nevoiţi să meargă kilometri pe jos pentru a ajunge la şcoală? Proiectul propus de Teodorovici taie inclusiv din bugetul pentru transport al copiilor, care vor fi nevoiţi să meargă tot mai mult cu «ocazia», întocmai ca cele două copile din Caracal. Ţinând cont că nu se construiesc spitale în România, cele existente sunt renumite pentru infecţiile intra-spitaliceşti, iar bolnavii se mai pot uita cu speranţă doar la spitalele din străinătate, PSD vrea să blocheze 400 de milioane de lei din bugetul pentru sănătate?”, a mai scris Barna.

Acesta spune că, după ce taie fonduri de la cele mai vulnerabile zone, Guvernul alocă mai mulţi bani primăriilor, prin PNDL.

”Şi după ce că taie exact din bugetele destinate celor mai vulnerabile zone, Teodorovici şi Dăncilă alocă peste 4 miliarde pentru primării, dintre care 1,5 miliarde merg în PNDL, programul naţional al PSD-ALDE pentru înzestrarea baronilor locali, inclusiv din Teleorman şi Olt! De parcă nu ar fi suficient, ieri s-a publicat în Monitorul Oficial şi Amnistia Fiscală. Ca un exemplu, în urma acestei bazaconii, Robert Negoiţă va scăpa de 40 milioane de euro datorii către stat! Şi marea victorie clamată de PSD este că se menţin cu deficitul în limita de 2,76% din PIB! În logica doamnei Dăncilă şi a lui Eugen Teodorovici, priorităţile sunt pensiile speciale, îngrăşarea baronilor locali prin PNDL şi amnistierea fiscală a unor parveniţi care şi-au umflat conturile prin afaceri frauduloase”, a mai scris Dan Barna.

”Chiar trebuie să asistăm la un colaps total al României ca PSD şi ALDE să înceteze să masacreze viitorul României?”, şi-a încheiat liderul USR mesajul.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat, marţi, că a elaborat proiectul rectificării bugetare şi asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar, în condiţiile în care Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru acest an s-a majorat la 1031 miliarde lei (217,9 miliarde euro), faţă de 1022,5 miliarde lei cât s-a estimat la începutul anului.

Au fost reduse bugetele la Ministerul Transporturilor (-128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (-243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (- 310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetării şi Inovării (- 369,1 milioane lei), Ministerul Educaţiei Naţionale (-1,03 miliarde lei).

Bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a fost redus cu 71,66 milioane lei. Totodată, bugetul Serviciului Român de Informaţii (SRI) a crescut cu 396,5 milioane lei, fiind majorate şi bugetele Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here