John Lennon a început să înregistreze albumul ”Double Fantasy”, ultimul material discografic pe care l-a lansat în timpul vieţii, pe 7 august 1980 a anunţat miercuri Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica fostului component al trupei Beatles în playlistul zilei.


Imaginea articolului Ascultă Smart Radio. John Lennon a început să înregistreze albumul ”Double Fantasy”, pe 7 august 1980

John Lennon a început să înregistreze albumul ”Double Fantasy”, pe 7 august 1980

John Lennon a început înregistrarea pentru ”Double Fantasy” la The Hit Factory, în New York.

Lennon şi soţia sa, Yoko Ono a adunat pe noul album piese compuse după o experienţă tulburătoare în timpul unei călătorii pe mare spre Bermude. În timpul voiajului Lennon a trebuit să conducă yahtul după ce echipajul a fost afectat de oboseală în timpul unei furtuni. ”Am fost atât de concentrat după această experienţă, eram în armonie cu universul şi toate aceste piese au apărut”, comenta ulterior Lennon.

Albumul a fost lansat pe 17 noiembrie 1980, cu mai puţin de o lună înainte ca Lennon să fie ucis.

by the newly-formed Geffen Records and would win the 1982 Grammy Award for Album of the Year.

John Lennon a fost împuşcat pe 8 decembrie 1980 în holul blocului în care locuia la New York. Avea 40 de ani. Născut la Liverpool, pe 9 octombrie 1940, Lennon a înfiinţat trula Beatles împreună cu Paul McCartney. Alături de George Harrison şi Ringo Star, ei au fost una dintre cele mai influente formaţii active în anii ’60. Trupa s-a despărţit în 1970. Alături de Yoko Ono a lansat mai multe albume şi a fost implicat în activismul social al anilor ’70. A fost inclus postum în Rock and Roll Hall of Fame atât ca membru al trupei Beatles, în 1988, cât şi ca artist solo, în 1994.

Piesele lui John Lennon se regăsesc pe 7 august la Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here