Implantul dentar este o solutie din ce in ce mai populara in clinicile stomatologice. Poti gasi optiuni de implant dentar sector 6 Bucuresti, poti gasi implanturi in orice orasel mic din tara si poti opta pentru o multime de materiale, producatori si solutii.

Totusi, implantul dentar poate sa fie destul de costisitor, motiv pentru care apare o intrebare cat se poate de normala: Merita?

Raspunsul stomatologilor este clar: Da!

Implantul dentar este cea mai buna varianta prin care poate sa fie restaurat un zambet, deoarece reuseste sa aduca o multime de avantaje:

  • Este solutia prin care nu trebuie sa fie stricat niciun alt dinte. In cazul coroanelor dentare, sacrificiile sunt destul de mari, in conditiile in care trebuie sa fie indepartat smaltul dintilor de langa golul ce trebuie sa fie umplut. In cazul implantului, nu are niciun dinte de suferit.

  • Ofera sanatate si functionalitate pe termen lung. Implantul dentar este cea mai buna varianta prin care se poate obtine functionalitatea cavitatii bucale. Practic, poti mesteca absolut orice exact asa cum faci cu dintii naturali.

  • Interventia este nedureroasa. Foarte multi oameni refuza sa isi puna implanturi nu pentru ca sunt scumpe, ci pentru ca se tem de durere. Este adevarat ca este o interventie invaziva, care presupune introducerea unui surub in os, insa este total nedureroasa. In timpul interventiei nu simti absolut nimic iar dupa interventie poti sa simti un mic disconfort, insa nu foarte mare.

  • Stopeaza atrofia osoasa. Pentru persoanele care au dinti lipsa, atrofia osoasa este una dintre cele mai mari probleme. Implanturile dentare stopeaza aceasta problema si ajuta la evitarea unei deformari a cavitatii bucale.

  • Protejeaza cavitatea bucala. Cu ajutorul implanturilor dentare, cavitatea bucala va fi mai curata iar bacteriile nu vor avea atat de mult spatiu precum au atunci cand lipsesc dinti.

Fara doar si poate, implanturile dentare sunt o solutie a viitorului. Este adevarat ca sunt mai costisitoare decat alte solutii, insa pe termen lung sunt mult mai ieftine, deoarece aduc o eficienta uriasa. Din punct de vedere estetic arata exact ca dintii naturali, asadar, daca vrei sa te bucuri de un zambet perfect si de dinti functionali cu care poti mesteca orice iti doresti, este cea mai buna optiune.

Din fericire, nici costurile nu mai sunt atat de mari. Pe masura ce solutiile sunt din ce in ce mai variate, implanturile sunt din ce in ce mai accesibile.

Articolul Merita sa iti pui implant dentar? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here