Muzeul de Arte Frumoase din Virginia (VMFA) va transforma unul dintre cele mai cunoscute tablouri semnate de Edward Hopper în realitate şi va oferi doritorilor cazare peste noapte în cadrul unui proiect numit “The Hopper Hotel Experience”, arată publicaţia Observer


Imaginea articolului Un muzeu american oferă cazare într-o cameră recreată după pictura lui Edward Hopper | FOTO, VIDEO

Un muzeu american oferă cazare într-o cameră recreată după pictura lui Edward Hopper

Proiectul le oferă vizitatorilor ocazia să rămână peste noapte în camera care reproduce în realitate aspectul camerei surprinse de Hopper în tabloul Western Motel, pictat în 1957. Lucrarea va fi împrumutată de muzeu de la Galeria de Artă a Universităţii Yale.

Proiectul face parte dintr-o serie de demersuri din cadrul expoziţiei “Edward Hopper and the American Hotel” (Edward Hopper şi Hotelul American), un eveniment al VMFA concentrat asupra fascinaţiei pe care artistul a arătat-o pentru hoteluri, moteluri şi construcţii turistice în general.

”Western Motel este unul dintre cele mai cunoscute şi mai studiate tablouri ale sale. Ne-am gândit că o să fie distractiv şi relevant pentru vizitatori să poată să îşi dea seama cum era să stai în spaţiile locuite şi pictate de Hopper”, a explicat Leo G. Mazow, curator pentru artă americană la VMFA.

 

 

Preţul pachetelor de cazare variază de la 150 de dolari pe noapte până la 500 de dolari în funcţie de facilităţile adăugate, cum ar fi rezervări la restaurantele din zonă şi acces special la alte expoziţii.

Edward Hopper s-a născut în 1884 şi a murit în 1967. Este cunoscut şi astăzi pentru imaginile în care a surprins viaţa de zi cu zi în perioada cuprinsă între Marea Criză şi debutul Războiului Rece. Expoziţia de la VMFA se deschide pe 26 octombrie şi va rămâne deschisă până pe 23 februarie 2020.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here