În anumite ţări se observă tentative de a denatura istoria celui de-al Doilea Război Mondial, în numele unor interese economice şi politice, susţine preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu ocazia inaugurarii unui expoziţii numite „1939. Începutul celui de-al Doilea Război Mondial”.


Imaginea articolului Vladimir Putin susţine că unele ţări denaturează istoria celui de-al Doilea Război Mondial din motive politice sau economice

Vladimir Putin susţine că unele ţări denaturează istoria celui de-al Doilea Război Mondial din motive politice sau economice

„Al Doilea Război Mondial a fost un flagel teribil pentru întreaga umanitate, a provocat răni profunde în inimile a milioane de oameni, a lăsat o amprentă asupra destinului generaţiilor”, a afirmat preşedintele rus, citat de agenţia Tass.

„Din păcate, în anumite ţări sunt încercări de rescrie cauzele celui de-al Doilea Război Mondial în numele unor interese economice şi politice personale, faptele istorice sunt denaturate, în timp ce opinii evident necinstite, concluzii bazate pe ghicit şi speculaţii sunt impuse,” a subliniat liderul de la Kremlin.

„În această privinţă, dovezile originale din acele vremuri şi materialele de arhivă devin excepţional de importante. (…) Ele servesc ca un memento pentru noi şi pentru generaţiile viitoare în privinţa fragilităţii păcii, avertisment în legătură cu lipsa de viziune politică, egoism şi dezbinare în faţa ameninţărilor globale”, a adăugat Vladimir Putin.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here