Oraşul lituanian Vilnius ocupă primul loc într-un top al celor mai ieftine destinaţii europene pentru un „city break”, cu costuri medii de 123 de euro de persoană pentru o vacanţă de două nopţi, potrivit The Independent, citat de Mediafax.

Topul a fost realizat de site-ul de turism britanic TravelSupermarket, pe baza unui index al celor mai bune valori, care a luat în calcul costul mediu al unei vacanţe de două nopţi, în care au fost incluse transportul cu avionul, cazarea, o masă cu trei feluri de mâncare şi o bere la un restaurant cu preţuri medii.

Podiumul este completat de Bucureşti, cu o medie de 127 de euro, şi de Hamburg, din Germania, cu 167,5 euro.

Printre destinaţiile cu un cost mediu de sub 200 de euro se mai numără Barcelona, Madrid şi Valencia, din Spania, şi Budapesta, din Ungaria.

Astfel, topul 10 (cu plecarea calculată din Marea Britanie, în această toamnă) este completat de Belfast (175,5 euro), Torino (178 de euro), Barcelona (184,5 euro), Berlin (187,5 euro), Milano (189 de euro), Madrid (191,5 euro) şi Sofia (193 de euro).

La polul opus se situează Dubrovnik, din Croaţia, cu 370 de euro de persoană pentru două nopţi, Reykjavik, din Islanda (324,5 euro), şi Istanbul, din Turcia (308 euro).

Acelaşi site a făcut şi un top al oraşelor europene unde poţi bea bere la preţuri mici. Sofia, capitala Bulgariei, conduce clasamentul, cu o halbă de bere la un preţ mediu de 1,29 de euro. Topul 3 este completat de Porto (1,53), din Portugalia, şi Budapesta (1,58 de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here